Bài 18: Những năm đầu của cuộc kháng chiến toàn quốc chống thực dân Pháp (1946 – 1950) – SBT

Rate this post

Ushtrimi 1 faqe 81, 82 Fletore pune (SBT) Historia 12

Rretho shkronjën përpara fjalës së duhur.

1. Në rrethanat e krijuara shpërtheu lufta e rezistencës mbarëkombëtare kundër kolonialistëve pushtues francezë

A. Trupat japoneze intensifikuan aktivitetet e tyre antirevolucionare në Indokinë.

B. Ushtria e Republikës së Kinës u përplas me administratën franceze për të shtypur revolucionin indokin.

C. Kolonialistët francezë u kthyen për të pushtuar vendin tonë në Jug.

D. Kolonialistët francezë patën akte të hapura sabotimi pas nënshkrimit të Marrëveshjes Paraprake (6 mars 1946) dhe Marrëveshjes së Përkohshme (14 shtator 1946) me qeverinë tonë.

2. Lufta e rezistencës mbarëkombëtare kundër kolonialistëve francezë shpërtheu për arsyet kryesore:

A. Kolonialistët francezë grisën në mënyrë të hapur Marrëveshjen Paraprake dhe Marrëveshjen e Përkohshme të nënshkruar me qeverinë tonë.

B. Kolonialistët francezë na provokuan në Hanoi.

C. ne duam të kemi paqe shpejt për të ndërtuar vendin.

D. Në rast të pavarësisë kërcënohet seriozisht sovraniteti i kombit tonë.

3. Një dokument i rëndësishëm historik mbi vijën e rezistencës kundër francezëve, i shkruar nga Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Komuniste Indokine, Truong Chinh është:

A. Marksizmi dhe çështjet kulturore vietnameze.

B. Përmbledhje e kulturës vietnameze.

C. Rezistenca është e sigurt që do të fitojë.

D. Problemi i fermerëve.

4. Italia nuk e pasqyroi siç duhet komplotin e kolonialistëve francezë kur sulmuan Viet Bac gjatë periudhës vjeshtë-dimër të vitit 1947 si:

A. Shkatërroni bazën e Viet Bacit, shkatërroni shtabin e rezistencës, shkatërroni ushtrinë tonë kryesore.

B. fitoi qeverisjen, vazhdoi krijimin e një qeverie kukull, shpejt i dha fund luftës.

C. bllokimi i rrugës së komunikimit, ndihma ndërkombëtare për revolucionin vietnamez.

D. izoloi bazën Viet Bac.

5. Italia nuk pasqyroi me saktësi rezultatet e fushatës Vietnam Bac në vjeshtë-dimër në 1947:

A. ishte kundërsulmi i parë i madh i ushtrisë që fitoi.

B. demonstron pjekurinë e jashtëzakonshme të drejtuesit të ekipit tonë.

C. e mposhti plotësisht strategjinë franceze “të luftosh shpejt dhe të fitosh shpejt”, duke i detyruar ata të kalojnë në “luftë afatgjatë” me ne.

D. Trupat tona fituan të drejtën për të luftuar në mënyrë aktive armikun në fushën e betejës kryesore të Veriut

6. Italia që nuk pasqyron siç duhet objektivat tona kur hapim fushatën e Kufirit Vjeshtë-Dimër 1950 është:

A. shkatërrojnë një pjesë të rëndësishme të forcës jetësore të armikut.

B. hapi rrugën e komunikimit me revolucionin kinez dhe botën demokratike.

C. burgosjen e armikut në male dhe pyje, duke krijuar kushte që trupat tona të ndërmarrin sulme të mëdha në fusha.

D. zgjerimi dhe forcimi i bazës Viet Bac, duke krijuar vrull për të nxitur luftën e rezistencës.

7. Kuptimi më i rëndësishëm i fitores së kufirit vjeshtë-dimër 1950:

A. është sulmi im i parë i madh për të fituar

B. demonstron pjekurinë e spikatur të ushtrisë sonë. C. demonstrojnë soliditetin e rrënjës së Viet Bac.

D. Trupat tona fituan iniciativën strategjike në fushën kryesore të betejës në veri, duke hapur një hap të ri zhvillimi të luftës së rezistencës.

Përgjigju:

së pari

2

3

4

5

6

7

LEHTË

HIQ

I VJETËR

HIQ

LEHTË

I VJETËR

LEHTË


Ushtrimi 2 faqe 82, 83 Fletore pune (SBT) Historia 12

Vendos një T në kuti përpara fjalisë së saktë ose një s në kuti përpara fjalisë së gabuar

Tham Khảo Thêm:  Top 6 tác phẩm hay nhất của nhà văn Vũ Phương Thanh (Gào)

1. Thirrja për rezistencën kombëtare, udhëzimi i të gjithë popullit për rezistencë dhe puna që Rezistenca është e sigurtë se do të fitojë janë dokumente të rëndësishme historike në vijën e rezistencës kombëtare të Partisë kundër kolonialistëve francezë.

2. Lufta e rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë filloi me luftime në të gjitha provincat dhe qytetet e vendit.

3. Përfundoi fushata vjeshtë-dimër e Viet Bacit e vitit 1947, zona e çliruar e Viet Bacit ishte e sigurt, kufiri midis vendit tonë dhe Kinës u hap.

4. Pas fushatës Vjeshtë-Dimër të Vietnamit Bac në 1947, Partia dhe Qeveria avokuan për të promovuar luftën gjithëpopullore dhe gjithëpërfshirëse të rezistencës.

5. Fronti Viet Minh dhe Shoqata Lien Viet u bashkuan në Frontin Lien Viet (6-1948).

6. Shtetet e Bashkuara gradualisht ndërhynë thellë dhe u “përfshinë” drejtpërdrejt në luftën në Indokinë përmes planit Rove.

7. Në qershor të vitit 1950, partia dhe qeveria jonë vendosën hapjen e fushatës së Kufirit për të shkatërruar një pjesë të rëndësishme të vitalitetit të armikut, për të hapur rrugën e komunikimit me botën, për të zgjeruar dhe forcuar bazën e Viet Bac, duke krijuar vrull për të shtyrë rezistencë përpara.

Përgjigju:

D

Thirrja kombëtare për rezistencën, Udhëzimi i Rezistencës Popullore dhe vepra që Rezistenca është e sigurt se do të fitojë janë dokumente të rëndësishme historike në vijën e rezistencës kombëtare të Partisë kundër kolonialistëve francezë.

S

Lufta e rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë filloi me luftime në të gjitha provincat dhe qytetet e vendit.

S

Fushata Vjeshtë-Dimër e Viet Bacit në 1947 përfundoi, zona e çliruar e Viet Bacit ishte e sigurt, kufiri midis vendit tonë dhe Kinës u hap.

D

Pas fushatës Vjeshtë-Dimër në Vietnam Bac në 1947, Partia dhe Qeveria avokuan për të promovuar luftën gjithëpopullore dhe gjithëpërfshirëse të rezistencës.

S

Fronti Viet Minh dhe Shoqata Lien Viet u bashkuan në Frontin Lien Viet (qershor 1948).

D

SHBA-ja gradualisht ndërhyri thellë dhe u “përfshi” drejtpërdrejt në luftën në Indokinë përmes planit Rove.

D

Në qershor të vitit 1950, Partia dhe Qeveria jonë vendosën hapjen e fushatës së Kufirit për të shkatërruar një pjesë të rëndësishme të vitalitetit të armikut, për të hapur rrugën e komunikimit me botën, për të zgjeruar dhe forcuar bazën Viet Bac, për të krijuar vrull shtyrjen e rezistencës përpara.


Ushtrimi 3 faqe 83, 84 Fletore pune (SBT) Historia 12

Përputhni kohën me ngjarjen historike në tabelat e mëposhtme.

Tabela 1. Zhvillimet kryesore të fushatës Viet Bac në vjeshtë – dimër në 1947

Koha

Ngjarjet historike

1. 7 tetor 1947,

2. 9 tetor 1947,

3. Më 30 tetor 1947,

4. 19 dhjetor 1947,

a) Francezët mobilizuan 12,000 oficerë dhe shumicën e avionëve në Indokinë për të sulmuar Viet Bac.

b) shumica e trupave franceze u tërhoqën nga Viet Bac. Fushata Vjeshtë-Dimër Viet Bac e vitit 1947 përfundoi, fitorja na përket neve.

c) Trupat tona zunë pritë dhe fituan një fitore të madhe në Bong Lau.

Përgjigju:

1-a

2- (bosh)

3-c

4-b

Tabela 2. Një numër i aktiviteteve tona politike synonin promovimin e luftës gjithëpopullore dhe gjithëpërfshirëse të rezistencës që nga fitorja mbi Viet Bac në periudhën vjeshtë-dimër në 1947.

Koha

Ngjarjet historike

1 qershor 1948,

2. Në fillim të vitit 1949,

3 qershor 1949,

4. 1 tetor 1949,

a) Fronti Viet Minh dhe Shoqata Lien Viet vendosën të lëvizin drejt bashkimit të dy organizatave.

b) Presidenti Ho Chi Minh nisi lëvizjen e emullimit kombëtar patriotik.

c) Qeveria vendos për mbajtjen e zgjedhjeve për Këshillat Popullorë dhe Komitetet Administrative të Rezistencës në të gjitha nivelet.

Tham Khảo Thêm:  Soạn bài Cảnh khuya – Rằm tháng giêng (Nguyên tiêu)

Përgjigju:

1-b

2 C

3-a

4-(bosh)

Tabela 3: Zhvillimet kryesore të Fushatës Kufitare Vjeshtë-Dimër 1950

Koha

Ngjarjet historike

1. 16 shtator 1950,

2. 8 tetor 1950,

3. 22 tetor 1950,

a) Armiku u tërhoq nga That Khe.

b) Trupat tona hapën zjarr për të sulmuar armikun në pozicionin Dong Khe.

c) Trupat franceze u detyruan të tërhiqen nga Na Sam në Lang Son

d) armiku u tërhoq nga rruga 4.

Përgjigju:

1-b

2 C

3-d

Tabela 4. Disa ngjarje kryesore nga shpërthimi i luftës së rezistencës kombëtare deri në fund të fushatës kufitare vjeshtë-dimër në 1950

Koha

Ngjarjet historike

1. 19 dhjetor 1946,

2. 17 shkurt 1947,

3. 19 dhjetor 1947,

4. 14 janar 1950,

5. 16 shtator 1950,

6. 4 nëntor 1950,

a) Fushata Viet Bac përfundoi.

b) Trupat tona sulmuan Dong Khe, duke filluar fushatën e Kufirit.

c) filloi rezistenca mbarëkombëtare kundër francezëve.

d) Trupat tona u tërhoqën nga Hanoi dhe u kthyen të sigurt në bazën e pasme.

e) Presidenti Ho Chi Minh njoftoi se Vietnami është i gatshëm të vendosë marrëdhënie diplomatike me vendet e tjera.

Përgjigju:

1 C

2-d

3-a

4-e

5-b

6-(bosh)


Ushtrimi 4 faqe 84 Fletore pune (SBT) Historia 12

Plotësoni informacionin e duhur në pikën (…) në tabelën më poshtë për betejën në qytetet në veri të paraleles së 16-të gjatë viteve të para të rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë.

Koha

Ngjarjet historike

1. 19 dhjetor 1946

2. 17 shkurt 1947

Përgjigju:

Koha

Ngjarjet historike

1. 19 dhjetor 1946

Kur filloi lufta në Hanoi, ne sulmuam pozicionet franceze, vendosëm barrikada ose barrikada pikërisht në rrugë për të ndaluar armikun.

2. 17 shkurt 1947

Pas dy muajsh luftimesh të forta. Regjimenti i kryeqytetit u tërhoq në bazën e sigurt.


Ushtrimi 5 faqe 85 Fletore pune (SBT) Historia 12

Duke vërtetuar karakterin e drejtë dhe popullor të luftës së rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë (1946-1954).

Përgjigju:

a. Lufta e rezistencës së popullit tonë kundër kolonialistëve francezë është vetëm sepse:

+ Ne luftojmë dhe luftojmë për të mbrojtur Atdheun, pavarësinë dhe lirinë, dhe qeverinë e popullit vietnamez, të cilën sapo e fituam nga fashistët japonezë kur mbaroi Lufta e Dytë Botërore. .

+ Në këtë luftë, Franca është agresore, e padrejtë. Sapo Japonia iu dorëzua aleatëve, Franca tregoi qartë dëshirën e saj për të pushtuar sërish vendin tonë. Kur u mbrojtën nga trupat britanike, francezët hapën zjarr për të provokuar dhe vrarë civilët më 1 shtator 1945, kur njerëzit e Saigon dolën në rrugë për të festuar ditën e pavarësisë.

+ Partia, qeveria dhe populli ynë që në fillim e kanë treguar qartë vullnetin e tyre të mirë për paqen, duke mos dashur të bëjnë luftë me Francën dhe u kanë dhënë atyre një sërë të drejtash, si p.sh.: ne nënshkruam marrëveshjen paraprake 6-3– 1946 ra dakord të dërgonte 15,000 trupa franceze në veri për të zëvendësuar ushtrinë e Chiang në detyrën e çarmatosjes së ushtrisë japoneze, më pas nënshkroi me francezët Traktatin e Përkohshëm të 14 shtatorit 1946, duke i pranuar ata për një përfitim më shumë… por ushtria franceze ende provokonte , vrasja e civilëve, dërgimi i ultimatumeve duke kërkuar që qeveria jonë të shpërndajë forcat luftarake, ose përndryshe ata do të hapin zjarr… Të gjitha këto ishin qëllimi i kolonialistëve francezë për të pushtuar Vietnamin.

Tham Khảo Thêm:  Unit 12. Water Sports – Những môn thể thao dưới nước

+ Në kontekstin historik “Duam paqe duhet të bëjmë lëshime. Por sa më shumë pranojmë, aq më shumë shkelnin kolonialistët francezë, sepse ishin të vendosur të grabisnin sërish vendin tonë, Partia dhe Qeveria, me në krye Presidentin Ho Chi Minh, ngritën vendosmërinë e tyre “Jo! Më mirë do të sakrifikonim gjithçka sesa të humbnim vendin tonë, të refuzojmë patjetër të jemi skllevër” dhe shpërtheu lufta e rezistencës mbarëkombëtare.

b. Lufta jonë e rezistencës kundër kolonialistëve francezë është e popullit: që i gjithë populli të rezistojë, i gjithë populli lufton armikun, në të cilin forcat e armatosura të popullit janë thelbi. Kjo linjë vjen nga tradita e kombit tonë kundër agresionit të huaj, nga qëllimi i luftës së rezistencës, nga këndvështrimi marksist-leninist “Revolucioni është shkaku i masave” të marksizëm-leninizmit, nga ideja e “Lufta” Lufta Popullore” e Presidentit Ho Chi Minh dhe nga politika e “luftës gjithëpërfshirëse, afatgjatë të rezistencës, vetëbesimit …”. Për të promovuar forcën e të gjithë luftës së rezistencës njerëzit duhet të luftojnë për një kohë të gjatë, për të pasur një forcë luftarake afatgjatë duhet të mobilizojnë të gjitha forcat popullore. Vetëm me pjesëmarrjen e gjithë forcës popullore mund të realizohet qëndresa e gjithanshme dhe mbështetja te vetja.

Karakteri popullor i luftës së rezistencës është i dukshëm në dokumentet e mëposhtme: Udhëzimi i të gjithë popullit për rezistencë nga Komiteti i Përhershëm i KQ të Partisë, datë 12.12.1946; Apeli i Presidentit Ho Chi Minh drejtuar gjithë popullit për rezistencë në mbrëmjen e 19 dhjetorit 1946 dhe vepra “Rezistenca është e sigurt se do të jetë fitimtare” nga Sekretari i Përgjithshëm Truong Chinh (9-1947).


Ushtrimi 6 faqe 85 Fletore pune (SBT) Historia 12

Paraqitja e rezultateve dhe rëndësisë së fushatës kufitare vjeshtë-dimër në 1950.

Përgjigju:

*Rezultati

– Pas më shumë se një muaji, fushata e Kufirit përfundoi me sukses

– Ne kemi eliminuar 8000 armiq nga beteja, kemi çliruar kufirin Vietnam-Kinë me 350000 njerëz dhe kemi pastruar rrugën që lidh vendin tonë me vendet socialiste.

– Thyerja e “korridorit Lindje-Perëndim” të Francës, duke thyer pozicionin e rrethimit të Francës.

– Plani Rove falimentimit.

* Kuptimi

– Është hapur rruga jonë e komunikimit me vendet socialiste.

– Fa është pasiv, i hutuar në shumë aspekte.

– Ne hapëm një zhvillim të ri të luftës së rezistencës:

+ Ushtri e pjekur,

+ Merrni iniciativën në fushën kryesore të betejës në veri.

Giaibaitap.me

5/5 – (144 vota)

Neni 18: Vitet e para të luftës së rezistencës kombëtare kundër kolonialistëve francezë (1946-1950) – SBT u shfaq për herë të parë në Cakhia TV

Trên đây là bài viết Bài 18: Những năm đầu của cuộc kháng chiến toàn quốc chống thực dân Pháp (1946 – 1950) – SBT của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *