Cảm nhận khổ thơ thứ 7 trong bài Việt Bắc

Rate this post

Viet Bac është një këngë dashurie për revolucionin, luftën e rezistencës dhe njerëzit në zonën e luftës. Artikulli Ndjenja e strofës së 7-të në artikullin Viet Bac do t’i ndihmojë fëmijët të shohin bukurinë e natyrës dhe njerëzit që punojnë në zonën e luftës. Në të njëjtën kohë, ata shohin gjithashtu zemrën e thellë, mirënjohjen besnike që To Huu dëshiron t’u dërgojë njerëzve në zonën e luftës në Viet Bac.

Tema: Ndjeni strofën e 7-të në këngën Viet Bac

Tabela e përmbajtjes së artikullit:
I. Skicë e detajuar
II. Shembull ese

Cam Nhan Khoo Thu 7 në Vietnam bac

Ndjeni strofën e 7-të në këngën Viet Bac

I. Skicë Ndjenja e strofës së 7-të të poemës Viet Bac (Standard)

1. Mësimi i hapjes:

– Prezanton autorin To Huu, veprën “Viet Bac dhe 7 strofa e poezive.

2. Trupi:

a. Dy fjalitë e para: Pasqyrë e nostalgjisë:

– Hapja janë fjalët e personit që shkon t’i thotë banorit, është një pyetje që ndeshet shpesh në këngët e përgjigjeve: “Kur kthehem, më kujtohet / Kthehem, kujtoj lulet me ty”.
– Mënyra intime e adresimit “me-ta” me pyetjen “A më kujton mua”: ka një ton të ëmbël dhe pasionante si ai i një çifti të dashuruar.
– “Lulja”: imazh metaforik për natyrën e Viet Bacit, natyra lartëson bukurinë e njerëzve.

b. Tetë fjalitë vijuese: Fotografia e natyrës dhe e njerëzve të Viet Bac.

– Fotografi dimërore:
+ Sfondi i jashtëzakonshëm i gjelbër i maleve veriperëndimore është i mbushur me “lule bananeje të kuqe të ndezura”.
→ Fotografia dimërore e pyllit Viet Bac është krijuar me disa goditje të mrekullueshme, por të bukura, poetike dhe të freskëta.

+ Imazhi i një personi u ndez përmes “thikës në brez”.
→ Vendosja e njerëzve në majë të kalimit të lartë, mes “diellit të ndezur” dhe maleve madhështore: lartësimi i shtatit të njerëzve.

– Foto e ditës së pranverës:
+ Malet dhe pyjet e gjera të Viet Bacit janë të mbuluara me ngjyrën e bardhë të “luleve të kajsisë”.
→ Kjo është një lule tipike, ngjyra unike pranverore e Vietnamit dhe Vietnamit të Veriut.

+ Imazhi i punëtorëve “thur kapele” duket shumë i thjeshtë dhe i zakonshëm.
+ Folja “për të mprehur”: krijon imazhin e një personi që mpreh me kujdes dhe me përpikëri çdo fije me pasion për punën dhe duar të talentuara.

– Foto e ditës së verës:
+ Fotografia e natyrës gjatë verës është e gjallë si në tingullin “cic” dhe në ngjyrën “pyll i artë qelibar”.
+ Imazhi i njerëzve që shfaqen në mes të natyrës është imazhi i “vajzës që mbledh lastarët e bambusë”.

– Foto e natës së hënës së vjeshtës:
+ Folja “shkëlqe”: ngjall imazhin e dritës së hënës që kalon nëpër shtresa gjethesh në hapësirën e qetë të maleve.
+ “Drita e hënës së paqes”: atmosfera e qetë dhe paqësore e pyllit Viet Bac në vjeshtën e parë paqësore të vendit.
→ Pylli Viet Bac nën dritën e hënës është i mrekullueshëm, fantastik dhe i egër.
+ Imazhi i një personi shfaqet përmes tingullit të këngës: “Kujto kush është besnik zëri i dashurisë”.

c. Vlerësimi i përgjithshëm i përmbajtjes dhe artit:

– Përmbajtja:
+ Pamja natyrore e katër stinëve të maleve dhe pyjeve të Viet Bac është e pasur dhe e larmishme.
+ Bashkëprezantues me natyrën është njeriu me shtat të madh, virtyt punëtor në punë dhe hir besnik.

– Art:
+ Poezi lirike politike me zë të ëmbël dhe të sinqertë poetik.
+ Forma e poezisë gjashtëkëndore, fjalët e thjeshta, mënyra se si i drejtohemi vetes – jemi njohur, fjalët e marrjes në pyetje gjenden shpesh në këngët e përgjigjes.
+ Material popullor me stil pikture kuarteti, stil vizatimi që gjendet zakonisht në pikturën orientale.

Tham Khảo Thêm:  Giáo án môn Hóa học lớp 10 bài 21

3. Përfundim:

– Pohoni vlerën e poezisë, poemës.

II. Shembull i esesë Ndjenja e strofës së 7-të të poemës Viet Bac (Standard)

To Huu konsiderohet flamuri kryesor në poezinë revolucionare. Poezia e tij është sa romantike, aq edhe lirike dhe përmban elemente politike, veçanërisht nacionalizëm. Poema Viet Bac është vepra e tij shumë e mirë, e lindur me rastin e një ngjarjeje politike që ishte kur u fitua fushata Dien Bien Phu, Veriu u çlirua plotësisht, agjencitë qeveritare u zhvendosën nga Viet Bac përsëri në veri.Hanoi. Poezitë e Viet Bac janë kujtime për kujtimet e luftës së rezistencës së ushtrisë dhe popullit tonë në zonën e luftës në Viet Bac. Strofa e 7-të e poezisë na tregon qartë nostalgjinë e zonës së luftës së larguar.

Nëse poema Viet Bac hapet me një skenë të ndarjes me këndimin dhe përgjigjen e njerëzve që jetojnë brenda dhe jashtë, atëherë në këtë strofë mund të shohim nostalgjinë për zonën e luftës me skenën dhe popullin vietbac në katër pranverë, verë. , vjeshtë, dimër. Çdo stinë ka një bukuri, por është e guximshme me karakteristikat e Viet Bac.

Fillimi i poezisë është dëshira e personit që shkon me personin që qëndron, gjë që e shohim shpesh në këngët e lidhjes së dashurisë:

“Kthehem, a më kujton
Unë afër, i kujtoj lulet”.

Ende mënyra e njohur e adresimit “unë – unë” dhe pyetja “A më kujton mua për mua” e bën poezinë të ketë një ton të ëmbël. E dëgjoj si zërin pasionant dhe pasionant të një çifti të dashuruar. Për poetin dashuria e ushtrisë dhe e popullit është e ëmbël dhe e kripur sa dashuria e çiftit! Të larguarve jo vetëm i mungojnë “njerëzit” që rrinë, por në atë nostalgji janë edhe “lulet” që i shoqërojnë. “Lulja” është një metaforë për bukurinë e natyrës në Viet Bac. Katër stinët e natyrës shërbejnë si sfond për të rritur bukurinë e njerëzve këtu.

Piktura e Viet Bac katër pranverë, verë, vjeshtë dhe dimër u rindërtua nga poeti To Huu me katër piktura kuarteti, me stilin tradicional të vizatimit në pikturën antike orientale. Fillimi i tablosë së katër stinëve është skena e dimrit të pyllit Viet Bac me ngjyrën e gjelbër të pamasë të mijëra pikave të ndotura me “lule bananeje të kuqe të ndezura”:

“Pyll i gjelbër me lule bananeje të kuqe të ndezura

Kalim i lartë në diell me një thikë në brez”

Me vetëm disa vija me pika, To Huu hapi një foto të gjallë dimërore me linja të bukura harmonike, ngjyra të ndezura, bukuri poetike dhe të butë. “Lulet e kuqe të ndezura të bananes” në mes të pyllit të vjetër janë si shkëndija të ndritshme që ngrohin pyllin lindor. Fotografia e pyllit të Vietnamit të Veriut është e bukur dhe madhështore, por po aq poetike dhe e ngrohtë. Në sfondin e skenës së mijëshit të madh është imazhi i një personi që shfaqet në “kalimin e lartë”, nën diellin që digjet dhe silueta e “thikës së belit”. “Thika e belit” është një karakteristikë e popullit vietnamez në pyll. Në diellin e “përvëluar” të pasdites, ajo dritë thike shkëlqeu në mes të natyrës, në mënyrë që të kuptonim se ishte një qenie njerëzore e pranishme në gjelbërimin e thellë të pyllit. Duke i vendosur njerëzit në “kalimin e lartë” midis “diellit të ndezur” dhe peizazhit të mrekullueshëm natyror, To Huu ka lartësuar shtatin e njeriut, të madh dhe të fortë në të njëjtin nivel me natyrën dhe universin. Kjo është edhe statura e njerëzve në fushën e betejës revolucionare në epokën heroike.

Fotografia e dytë është imazhi i pranverës që shfaqet në zonën e luftës, i gjithë Viet Bac është ndryshuar në një ngjyrë të re:

Tham Khảo Thêm:  Quy tắc tập viết chữ đẹp cần nằm lòng

“Dita e pranverës ëndërron lulëzimin e bardhë në pyll
Mbani mend personin që thur kapelën dhe mpreh çdo fije”

Skena e turbullt e pyllit të madh të dimrit tashmë është zëvendësuar nga ngjyra “ëndërr e bardhë në pyll”. E gjithë hapësira e gjerë e zonës së luftës në Viet Bac është e veshur me ngjyrën e bardhë të “luleve të kajsisë”. Viet Bac është poetik, i mrekullueshëm, i pacenuar dhe plot vitalitet të pranverës. Nëse veriu ka lule pjeshke rozë, jugu ka kajsi të verdha të ndezura, To Huu ishte delikate kur kuptoi se ngjyra e bardhë e luleve të kajsisë është ngjyra tipike për pranverën në këtë vend. Në nostalgjinë ndaj Viet Bac të vizitorëve, imazhi i vietbacëve ende mban pozicionin qendror të figurës. Imazhi i një personi të zakonshëm e të përditshëm që “thur kapele” shfaqet qartë përmes poezisë së To Huu. Folja “për të mprehur” ka treguar imazhin e një personi që po mpreh me kujdes, me përpikëri, me kujdes çdo “fije” të hollë me pasion për punën dhe duar të afta të afta.

Duke kaluar te fotografia e një skene dite vere në fushën e betejës në Viet Bac:

“Cikadat thërrasin pyllin të derdhë ar
Më mungon motra ime duke mbledhur fidane bambuje vetëm”

Në verën e Viet Bac, e gjithë hapësira mbushet me zhurmën e cikadave. Ky është një tingull i njohur që sinjalizon ardhjen e verës. Ne kemi parë edhe tingujt e cikadave në poezinë e Nguyen Trait nga shekulli i 15-të: “Dang doi merr cikadat mbi yang dafine” por ngjyrat e Viet Bac kanë ende tiparet e veta dalluese, që është imazhi i “pyllit qelibar”. derdh flori”. Phach është një bimë drunore që rritet shpesh në pyje dhe është tipike për zonën e luftës në Viet Bac. Kur të vijë stina, pemët e qelibarit do të lulëzojnë lule të verdha të ndezura në diell. I gjithë Viet Bac në atë kohë ishte i mbuluar me ngjyrën e verdhë të shkëlqyer të luleve të qelibarit, duke e bërë verën këtu kaq të ndritshme dhe rrezatuese. Folja “për të derdhur” përdoret në mënyrë delikate nga To Huu për të përshkruar skenën e të gjithë pyllit qelibar që lulëzon papritur me lule të arta. Ngjyrat e tokës së zonës së luftës nuk janë vetëm të ngazëllyer nga tingulli, por edhe të verdha gjallërisht!

Në nostalgjinë e tij poeti bëri bashkëjetesën e imazhit të natyrës dhe njeriut:

“Mos harroni motrën time duke mbledhur fidane bambuje vetëm”

Thirrja “motër” është një mënyrë e dashur dhe e dashur për ta thirrur poetin te vajzat në zonën e luftës. Sepse për të, Viet Bac nuk është vetëm një vend i zonave revolucionare të luftës, por edhe një familje e ngushtë, e dashur. Folja “pick” e vendosur nga To Huu në fjali ngjall gjestin jashtëzakonisht të butë, të butë dhe elegante të një vajze simpatike që kërkon fidane të reja. Vendosja e një vajze për të “zgjedhur vetëm lastarët e bambusë” midis mijëra viet Bac tregoi dhembshurinë, punën e palodhur dhe zellshmërinë e saj në punën njerëzore në zonën e luftës. Në të njëjtën kohë, bën që peizazhi i pyllit të Viet Bacit të bëhet poetik, i gjallë, plot vitalitet të jetës njerëzore.

Mbyllja e strofës është imazhi i natës me hënë të pyllit Viet Bac:

“Pylli i vjeshtës me hënë ndriçon paqen
Kush e mban mend këngën e dashurisë besnike”

Ne kemi parë imazhin e një nate tjetër me hënë në zonën e luftës në Viet Bac të Ho Chi Minh “Hëna e lashtë me hijen e luleve”. Megjithatë, kur lexonim poezinë To Huu, nuk mund të mos mrekulloheshim edhe një herë me bukurinë e natës me hënë në fushën e betejës. Vetëm me një fjalë të thjeshtë dhe të njohur “dritë”, por poeti ka kapur gjithë bukurinë tipike të pyllit të Viet Bacit. Në hapësirën e qetë të maleve dhe pyjeve gjatë natës, drita e hënës që derdhet nga lart, përmes shtresave të gjetheve, e bën natyrën e Viet Bac sa poetike, aq edhe magjike. Ajo dritë e hënës përmban misterin e mijëra epokave të egra të maleve dhe pyjeve të Viet Bac. Ajo ngjall gjithashtu atmosferën paqësore të natës së pyllit Viet Bac të vjeshtës së parë paqësore të vendit, kur zona e luftës në Viet Bac nuk rezonon më me zhurmën e armëve.

Tham Khảo Thêm:  Hình ảnh Fairy Tail – Tổng hợp hình nền Fairy Tail đẹp nhất

Në sfondin e natyrës, njerëzit e Viet Bac shfaqen përmes tingujve të këngëve që kumbojnë mes maleve dhe pyjeve gjatë natës. Ajo këngë turbullon hapësirën e qetë të maleve, duke fryrë në të frymën e jetës që bën që malet dhe pyjet këtu të bëhen më poetike, më të ngrohta dhe plot jetë. Duke e dëgjuar këngën, por mund të shohim edhe zemrën e personit që po këndon me “dashurinë besnike”. Kjo tregon lidhjen e ngushtë me gjithë zemër, me harmoninë shpirtërore mes dëgjuesit dhe këngëtarit. Kjo ndjenjë është lidhja, dashuria e ushtrisë dhe popullit, dashuria e popullit vietnamez verior ndaj revolucionit gjatë 15 viteve të vështirësisë së bashku.

Përemri “ai” përdoret shpesh në këngët e dashurisë. To Huu trashëgon traditën e poezisë kombëtare, e cila krijon një stil të fortë popullor dhe frymë kombëtare në poezinë e To Huu. Afër kësaj është edhe dashuria e ushtrisë dhe njerëzve në këtë zonë lufte, aq e afërt sa dashuria mes një çifti.

Strofa e 7-të në veprën e Viet Bac na tregon një pamje të bukur dhe të larmishme të natyrës, çdo sezon një pamje të ndryshme të zonës së luftës së Viet Bac. Bashkekzistenca me natyrën është imazhi i njerëzve të zellshëm, punëtorë të Viet Bac, me duar të talentuara dhe zemra besnike. Poema gjithashtu regjistron karakteristikat unike të stilit të artit poetik të To Huu. Është një poezi lirike politike me një zë të ëmbël dhe prekës. Veçanërisht, shohim një karakter kombëtar shumë të fortë të shprehur përmes vargut tradicional gjashtë-tetë, gjuhës së thjeshtë dhe të thjeshtë, mënyrës së të quajturit – ta, fjalëve të marrjes në pyetje në këngët reciproke. Përveç kësaj, ne shohim gjithashtu se To Huu mobilizon të dy materialet folklorike me stilin e tij të pikturës së kuartetit, mënyrën e pikësimit të vizatimit që gjendet zakonisht në pikturën orientale.

Nëpërmjet strofës së shtatë të poemës Viet Bac, ne mund të shohim pamjen e bukur dhe të mrekullueshme të natyrës dhe njerëzve të zonës së luftës. Viet Bac është një këngë epike dashurie për revolucionin, luftën e rezistencës, ushtrinë dhe popullin tonë. Gjithashtu na kujton besnikërinë dhe hirin e revolucionit dhe të popullit vietnamez.

——SHKARKONI——


Për të mësuar më shumë rreth kësaj vepre të Viet Bac, ju lutemi referojuni artikujve të tjerë rreth kësaj vepre si: Analizimi i përkatësisë etnike në 8 fjalitë e para të poezisë Viet BacAnaliza e skenës së betejës në poezinë Viet Bac nga To Huu, Duke analizuar ndjenjat e të ndjerit në poezinë Viet Bac nga To HuuNdjenja për imazhin e natyrës dhe njerëzve të Viet Bac në poezinë: Po kthehem, a të ka marrë malli për mua….

Shihni më shumë artikuj të shkëlqyeshëm rreth Literatura Pyetje dhe Përgjigje

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Cảm nhận khổ thơ thứ 7 trong bài Việt Bắc của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *