Đề kiểm tra cuối học kì 2 lớp 12 môn Lịch sử có đáp án năm học 2020 – 2021

Rate this post

Punimet e provimit të historisë së klasës së 12-të për klasën 2 në 2021

Jeni të ftuar t’i referoheni Provimit të Semestrit të 2-të të Historisë me përgjigjet për vitin shkollor 2020-2021 të mbledhura dhe të postuara nga Cakhia TVmë poshtë. Provimi HS2 History 12 përfshin 40 pyetje me përgjigje të shumëfishta, respektimi i kurrikulës do t’i ndihmojë studentët në klasën e 12 të përgatiten për provimin e ardhshëm të semestrit të dytë me rezultate të larta. Ju lutemi referojuni detajeve dhe shkarkoni artikullin më poshtë.

Provimi përfundimtar për semestrin e dytë të klasës 12 Historia me përgjigje për vitin shkollor 2020-2021 përfshihet në pyetjet e provimit të semestrit të dytë për klasën e 12 me të gjitha lëndët, i cili është një dokument i vlefshëm për t’u referuar mësuesve. për provimin përgatituni me kujdes për provimin e semestrit të ardhshëm si dhe provimin kombëtar të shkollës së mesme 2021.

Pyetja 1: Në planin Nava, francezët përqendruan 44 batalione trupash lëvizëse në:

A. Malësia Qendrore.

B. Quang Tri.

C. Delta Veriore.

D. Van Tuong.

Pyetja 2: Në Kongresin e 2-të të Delegatëve të Partisë (shkurt 1951), Partia zhvilloi veprimtari publike me emrin:

A. Partia Komuniste e Indokinës.

B. Partia Komuniste e Vietnamit.

C. Partia e Punës e Vietnamit.

D. Shoqata e Rinisë Revolucionare të Vietnamit.

Pyetja 3: Cili nuk është qëllimi kur ne fillojmë një fushatë kufitare:

A. duke e detyruar Francën të dorëzohej nënshkroi Marrëveshjen e Gjenevës.

B. zgjerojnë dhe forcojnë bazën Viet Bac.

C. Pastrimi i kufirit Vietnam-Kinë.

D. shkatërrojnë një pjesë të rëndësishme të forcës jetësore të armikut.

Pyetja 4: Cila fitore e ushtrisë dhe popullit vietnamez i detyroi SHBA-të të shpallin tërheqjen e trupave amerikane dhe aleatëve të saj nga shtëpia?

A. Ofensiva e Përgjithshme dhe Kryengritja Pranvera 1975.

B. Beteja e “Dien Bien Phu” në ajër në 1972.

C. Marrëveshja e Parisit e vitit 1973 mbi Vietnamin.

D. Ofensiva e Përgjithshme dhe Kryengritja Pranvera 1968.

Pyetja 5: ora 11:30 e 30 prillit 1975, e lidhur me historinë e kombit, është data:

A. Franca nënshkroi Marrëveshjen e Gjenevës.

B. Fushata Ho Chi Minh ishte e suksesshme.

C. Kuvendi Kombëtar mban seancën e parë.

D. Shtetet e Bashkuara nënshkruan Marrëveshjen e Parisit.

Pyetja 6: Gjatë periudhës 1965 – 1968, çfarë strategjie lufte zbatuan imperialistët amerikanë në Vietnamin e Jugut?

A. Lufta e njëanshme.

B. Lufta Speciale.

C. Vietnamizimi i luftës.

D. Lufta lokale.

Pyetja 7: Me fitoren në betejën e Phuoc Long (1/1975), dëshmon se:

A. Nuk jemi aq të fortë sa të nisim fushata për çlirimin e Jugut.

B. Ushtria e Saigonit u shpërbë plotësisht.

C. Dobësimi i ushtrisë së Saigonit.

D. Amerika do të ndërhyjë përsëri ushtarakisht në Vietnam.

Pyetja 8: Ngjarjet që shënojnë zhvillimin e revolucionit jugor nga pozicioni i forcave të ruajtjes në pozicionin e sulmit:

A. Fitorja e Ap Bacit.

Fitorja e B. Binh Gia.

C. Lëvizja e Bashkë-inicimit.

Fitorja e D. Van Tuong.

Pyetja 9: Me rezultatet e suksesshme të sesionit të 6-të të Asamblesë Kombëtare të Vietnamit të bashkuar, dëshmon se:

Tham Khảo Thêm:  Soạn bài Vũ trung tùy bút của Phạm Đình Hổ

A. Vendi është i unifikuar në aspektin shtetëror.

B. vendi ynë bëhet anëtar i Kombeve të Bashkuara.

Fushata kundër Saigon ishte e suksesshme.

D. E munda Amerikën plotësisht.

Pyetja 10: Vlerësimi i situatës në Vietnam pas fitores së madhe në pranverën e vitit 1975:

A. Përfundimi i revolucionit proletar.

B. Konsistencë e plotë në të gjitha fushat.

C. Përfundimi i revolucionit socialist.

D. Bashkimi i plotë territorial.

Pyetja 11: Fushata që përfundoi me sukses ofensivën e kryengritjes së pranverës 1975 ishte:

A. Fushata e Malësisë Qendrore.

Fushata B. Ho Chi Minh.

Fushata C. Hue-Da Nang.

D. fushata në rrugën 14 Phuoc Long.

Vargu 12: Fryma e “një çorape nuk shkon, një li nuk ikën” është vendosmëria e njerëzve të Jugut kundër:

A. uria, injoranca, pushtimi i huaj.

B. Lufta shkatërroi Veriun.

C. luftimi dhe shkatërrimi i “katundeve strategjike”.

D. politika e ndjekjes penale plus, eliminimit të plusit.

Pyetja 13: Ngjashmëritë në llojet e luftës që SHBA zhvilloi në Vietnam nga 1961-1972 janë:

A. Ushtria kryesore është ushtria amerikane.

B. Ushtria kryesore është ushtria e Saigonit.

C. lufta neokoloniale.

D. duke minuar Veriun.

Pyetja 14: Forcat kryesore të përfshira në Vietnamizimin e luftës amerikane ishin:

A. Forcat amerikane dhe aleate.

B. Ushtria Amerikane.

C. Ushtria e Saigonit.

D. ushtria amerikane dhe ushtria e Saigonit.

Pyetja 15: Të detyrosh SHBA-në të shpallë “Amerikanizimin” për t’u kthyer në luftën e agresionit, për të pranuar dështimin e strategjisë së “Vietnamizimit të luftës”, ky është kuptimi i:

A. Ofensiva Strategjike e vitit 1972.

B. mundi luftën e parë shkatërruese të Amerikës në Veri.

C. fitoi 12 ditë e netë në Hanoi dhe Hai Phong.

D. Ofensiva dhe Kryengritja e Tet 1968.

Pyetja 16: Marrëveshja e Parisit e vitit 1973 është një dokument juridik ndërkombëtar që thotë:

A. liria dhe demokracia e Vietnamit

B. e drejta për të transferuar trupa të mbledhura përgjatë vijës së përkohshme të demarkacionit ushtarak.

C. të drejtat themelore kombëtare të Vietnamit.

D. e drejta për të mbajtur Zgjedhje të Përgjithshme dhe për të lëvizur lirshëm trupat.

Pyetja 17: Fitorja e Van Tuong (Quang Ngai) më 18 gusht 1965, dëshmon:

A. Ushtria dhe populli i Vietnamit të Jugut ishin në gjendje të mposhtnin ushtrinë amerikane.

B. forcat e armatosura të Jugut janë pjekur me shpejtësi.

C. Kryqtarët amerikanë kanë humbur aftësinë për të luftuar.

D. revolucioni jugor mundi “luftën lokale” të SHBA.

Pyetja 18: Shkaku vendimtar që çon në fitoren e luftës së rezistencës kundër SHBA-së për shpëtim kombëtar:

A. ka një të pasme solide në veriun socialist.

B. ndihma e vendeve socialiste.

C. Populli ynë ka një traditë të pasionuar patriotike.

D. udhëheqja korrekte dhe e mençur e Partisë.

Pyetja 19: Pas Marrëveshjes së Parisit në 1973, si ishte situata në Vietnamin e Jugut?

A. Amerika ka “hequr” por kukulla nuk është “brumosur”.

B. Të dy kukullat amerikane u mundën plotësisht.

C. Ne përfunduam duke fituar ushtarakisht dhe diplomatikisht.

D. Fitova ndeshjen hapëse në Malësinë Qendrore.

Pyetja 20: Pikat e përbashkëta në fushatat tona ushtarake gjatë luftës së rezistencës kundër francezëve (1945-1954) janë:

A. mbrojnë shtabin tonë të rezistencës.

B. tund vullnetin e Francës për të pushtuar.

C. konsolidimi dhe zgjerimi i bazës së Viet Bac.

D. për të shkatërruar një pjesë të forcës jetësore të armikut.

Pyetja 21: Një nga pikat e përbashkëta ndërmjet Marrëveshjeve të Gjenevës dhe Parisit është:

Tham Khảo Thêm:  Cảm nhận về bài thơ Thương Vợ

A. Çlirimi i veriut nga paralelja e 17-të.

B. Dëshmimi se vendi ynë është plotësisht i pavarur dhe i bashkuar.

C. Nënshkruar pas fitores sonë të madhe ushtarake.

D. Çliruar plotësisht Jugun.

Pyetja 22: Shkaqet objektive që çojnë në fitoren e luftës së rezistencës kundër SHBA janë:

A. Udhëheqja e urtë e Partisë dhe xhaxhi Ho.

B. Fryma e solidaritetit dhe e luftimit trim të popullit tonë.

C. Uniteti i tre vendeve indokineze.

D. Pjesa e pasme veriore po bëhet gjithnjë e më e fortë.

Pyetja 23: Sesioni i 6-të i Asamblesë Kombëtare (1976) vendosi të ndryshojë emrin Saigon – Gia Dinh në:

A. Qyteti Saigon.

B. Qyteti Gia Dinh.

C. Qyteti Ho Chi Minh.

D. kryeqyteti i Hanoi.

Pyetja 24: Cila fitore ushtarake konsiderohet si betejë “strategjike e zbulimit” të ushtrisë sonë?

A. Fitorja e Ap Bacit.

B. Fushata e Malësisë Qendrore.

C. Fitorja në Phuoc Long.

Fushata e D. Ho Chi Minh.

Pyetja 25: Në fillim të ofensivës strategjike të vitit 1972, trupat tona sulmuan:

A. Juglindore.

B. Quang Tri.

C. Malësia Qendrore.

D. Bregdeti Qendror Jugor.

Pyetja 26: Në vitin 1953, kolonialistët francezë propozuan planin Nava me qëllim:

A. Ndërkombëtarizimi i Luftës së Indokinës.

B. përfundoje luftën me nder.

C. mbyllja e kufirit Vietnam-Kinë.

D. izoloi bazën Viet Bac.

Pyetja 27: Një nga arsyet që detyron SHBA-në të pranojë negociatat dhe të negociojë me Vietnamin në Konferencën e Parisit:

A. u mund në luftën e dytë sabotuese.

B. u godit në befasi gjatë ofensivës së Tet 1968.

C. u mund në luftën e parë për të shkatërruar Veriun.

D. humbi në një bastisje 12-ditore për të shkatërruar Veriun.

Pyetja 28: Rruga revolucionare e përcaktuar në mbledhjen e 21-të të Komitetit Qendror të Partisë (korrik 1973) është:

A. Lufta politike.

B. Lufta diplomatike.

C. Revolucioni i Armatosur.

D. Revolucioni i dhunshëm.

Pyetja 29: Cila nga dispozitat e mëposhtme nuk është përfshirë në Marrëveshjen e Parisit të vitit 1973 për Vietnamin?

A. Njerëzit e Jugut vendosin vetë për të ardhmen e tyre politike.

B. Shtetet e Bashkuara tërhoqën të gjithë kryqtarët dhe trupat aleate.

C. Shtetet e Bashkuara i zhvendosën të gjitha trupat e tyre në Vietnamin e Veriut.

D. Palët e pranojnë faktin se në jug ka dy qeveri.

Pyetja 30: Cila ngjarje është pikë referimi që shënon pikën e kthesës së luftës së rezistencës, ne fituam të drejtën për të marrë iniciativën në fushën kryesore të betejës së Veriut:

A. Fushata e Viet Bac e vitit 1947.

B. Nënshkruhet Marrëveshja e Gjenevës.

C. Fushata kufitare 1950.

Fushata e D. Dien Bien Phu në 1954.

Pyetja 31: Me fitoren e fushatës së Malësisë Qendrore, lufta e rezistencës së popullit tonë kundër SHBA-së kaloi në këtë fazë:

A. ofensiva strategjike.

B. mbrojtja strategjike.

C. ofensiva strategjike.

D. kundërsulm strategjik.

Pyetja 32: Kolonialistët francezë realizuan planin Rove të vitit 1949 në Indokinë për qëllimet e:

A. izoloni bazën e Viet Bacit, shkatërroni bazën përmes selisë sonë.

B. Bllokimi i kufirit Vietnam-Kinë, krijimi i korridorit Lindje-Perëndim.

C. nisi një sulm në shkallë të gjerë në bazën e Viet Bac.

D. mori ndihmë financiare dhe ushtarake nga Shtetet e Bashkuara.

Pyetja 33: Fitorja ushtarake që i dha fund luftës së rezistencës kundër SHBA-së dhe shpëtoi vendin është:

Fushata A. Hue – Da Nang.

Fushata B. Ho Chi Minh.

C. Kufijtë e fushatës.

D. Fushata e Malësisë Qendrore.

Pyetja 34: Rezultati më i madh i ofensivës strategjike dimër-pranverë 1953 – 1954 ishte:

Tham Khảo Thêm:  Phân phối chương trình môn Toán lớp 1 Kết nối tri thức

A. nuk arriti të mposhtte shkallën e shpejtë francezo-amerikane.

B. falimentoi plotësisht planin francez Réve.

C. prishi komplotin francez për të qetësuar dhe zgjeruar pushtimin.

D. fillimisht falimentoi planin francez Nava.

Pyetja 35: Cila nga fitoret tona hapi kulmin e “gjetjes së Amerikës dhe mposhtjes së Wei?

A. Fitorja Kufitare në 1950.

Fitorja e B. Van Tuong.

C. Fitorja e Ap Bacit.

Fitorja e D. Phuoc Long në 1974.

Pyetja 36: Çfarë lloj lufte amerikane ndihmoi në humbjen lëvizja “Dong Khoi” në jug të vitit 1960?

A. Lufta lokale.

B. Lufta e njëanshme..

C. Vietnamizimi i luftës.

D. Lufta Speciale.

Pyetja 37: Dy strategjitë e luftës që SHBA-të të dyja zhvilluan në kombinim për të sulmuar Veriun e vendit tonë ishin:

A. Lufta e njëanshme dhe speciale.

B. Luftë Speciale dhe Lokale.

C. Lufta e njëanshme dhe lokale.

D. Lufta Lokale dhe Vietnamizimi.

Pyetja 38: Kur u dërgua për të qenë komandant i përgjithshëm i forcës së ekspeditës franceze në Indokinë, Nava nuk bëri asnjë nga veprimet e mëposhtme?

A. Pritej fitorja ushtarake në 18 muaj.

B. Ndërtoni menjëherë Dien Bien Phu në një grup fortesë.

C. Përqendrimi i forcave në Deltën Veriore.

D. Zbatoni planin për të mbrojtur Veriun, për të sulmuar Jugun.

Pyetja 39: Cila fitore ushtarake e detyroi Francën të nënshkruante Marrëveshjen e Gjenevës me ne?

Fitorja e A. Dien Bien Phu në 1954.

B. Fitorja e Kufirit në 1950.

Fitorja e C. Phuoc Long në 1974.

Fushata e D. Ho Chi Minh ishte e suksesshme.

Pyetja 40: Situata e vendit tonë pas luftës së rezistencës kundër SHBA-së në vitin 1975 është:

A. Jugu është plotësisht i çliruar.

B. Veriu dhe Jugu nuk janë çliruar.

C. I gjithë vendi vazhdoi të luftonte kundër SHBA-së.

D. Jugu nuk është çliruar.

— KA MBATUAR —

Përgjigjet e pyetjeve të provimit për semestrin e dytë të historisë 12 në 2021

së pari

I VJETËR

6

LEHTË

11

HIQ

16

I VJETËR

21

I VJETËR

26

HIQ

tridhjetë e parë

I VJETËR

36

HIQ

2

I VJETËR

7

I VJETËR

i dymbëdhjeti

I VJETËR

17

A

22

I VJETËR

27

HIQ

32

HIQ

37

LEHTË

3

A

8

I VJETËR

13

I VJETËR

18

LEHTË

23

I VJETËR

28

LEHTË

33

HIQ

38

HIQ

4

I VJETËR

9

A

14

I VJETËR

19

A

24

I VJETËR

29

I VJETËR

34

LEHTË

39

A

5

HIQ

dhjetë

LEHTË

15

A

20

LEHTË

25

HIQ

30

I VJETËR

35

HIQ

40

A

Më lart, Cakhia TVsapo ju prezantoi provimin e historisë në fund të semestrit të dytë të klasës 12 me përgjigjet për vitin shkollor 2020-2021, me siguri përmes artikullit lexuesit kanë kuptuar idetë kryesore si dhe kanë përmirësuar. aftësitë e tyre.Mund të përmirësoni përmbajtjen e njohurive të provimit, apo jo? Shpresojmë, përmes këtij artikulli, ju mund të studioni më mirë për Historinë e klasës 12. Për t’ju ndihmuar të keni më shumë materiale studimore, Cakhia TVfton studentët t’i referohen materialeve të studimit për lëndët që kemi përpiluar dhe përmbledhur në seksionet e mëposhtme. 12, pyetjet e provimit për semestrin e dytë të klasës 12…

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Đề kiểm tra cuối học kì 2 lớp 12 môn Lịch sử có đáp án năm học 2020 – 2021 của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Phần mềm Crayola Art – Vẽ tranh, tô màu cho bé

Crayola Art là phần mềm vẽ và tô màu dành cho các bé từ mẫu giáo đến tiểu học. Với giao diện thân thiện và các công…

Bài tập từ vựng tiếng Anh lớp 4 Unit 9 What are they doing?

Mục lục Unit 9 Tiếng Anh lớp 4: What are they doing? Unit 9 Tiếng Anh lớp 4: What are they doing? Ôn Tập Từ Vựng Tiếng…

Phiếu đánh giá và phân loại công chức năm 2022

Phiếu đánh giá, phân loại công chức được thực hiện khi nào? Cách viết phiếu đánh giá công chức như thế nào cho đúng? Là câu hỏi…

Giải SBT tiếng Anh lớp 4 Unit 9 What are they doing?

Cakhia TVxin giới thiệu đến bạn Giải bài tập SBT Tiếng Anh lớp 4 chương trình mới Chương 9: What are they doing? Với lời giải chi…

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Toán, Văn, Anh

Đề thi vào lớp 10 môn Toán, Văn, Anh Đánh giá bài viết này Bài viết Điểm thi vào lớp 10 môn Toán, Văn, Anh appeared first…

Revenge of Others: Nội dung, lịch chiếu, cách xem

trả thù người khác Nó vừa được phát sóng trên Disney +. Đây là tất cả mọi thứ bạn cần biết về trả thù người khác. Mục…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *