Đề kiểm tra cuối học kì 2 môn Lịch sử 12 Sở GD&ĐT Quảng Nam năm học 2020 – 2021

Rate this post

Provimi i provimit të historisë së klasës së 12-të, viti i 12-të 2021 në provincën Quang Nam

Ju ftojmë t’i referoheni Provimit të Semestrit të 2-të të Historisë me përgjigjet e Departamentit të Arsimit dhe Trajnimit Quang Nam për vitin shkollor 2020-2021, të mbledhura dhe të postuara nga Cakhia TVmë poshtë. Provimi i provimit HK2 History 12 i provincës Quang Nam përfshin 3 kode të ndryshme testimi, i cili është një dokument i dobishëm për studentët që të familjarizohen me temën dhe të përgatiten për provimin e semestrit të ardhshëm me rezultate të larta.

Provimi përfundimtar për semestrin e dytë të Historisë 12, Departamenti i Arsimit dhe Trajnimit Quang Nam për vitin shkollor 2020-2021, përfshihet në pyetjet e provimit për semestrin e dytë të klasës 12 me të gjitha lëndët, i cili është një dokument i dobishëm për mësuesit. për t’iu referuar dhe studentët përgatiten për provimin, përgatiten me kujdes për provimin e semestrit të ardhshëm si dhe provimin kombëtar të shkollës së mesme 2021.

ARSIMI DHE TRAJNIMI

QUANG NAM

PROVIMI PËRFUNDIMTARE I KOMUNITETIT TË DYTË TË VITIT SHKOLLOR 2020-2021

Lënda: HISTORI – Klasa 12

Koha: 45 minuta (pa përfshirë kohën e detyrës)

(Teza ka 4 faqe)

Emri i plotë: …………………………………………………………… Nr.: ………………..

Kodi 622

Pyetja 1: Cili nga faktorët e mëposhtëm konsiderohet nga SHBA dhe qeveria e Saigonit si “shtylla kurrizore” e strategjisë së “Luftës Speciale” (1961-1965) në Vietnamin e Jugut?

A. Fshat strategjik.

B. Qeveria e Saigonit.

C. Urbane.

Ushtria D. Saigon.

Pyetja 2: Fitorja ushtarake e ushtrisë dhe popullit të Vietnamit të Jugut në luftën kundër strategjisë amerikane të “Luftës Lokale” (1965-1968) ishte

A. Ap Bac (1963).

B. Binh Gia (1964-1965).

C. An Lao (1965).

D. Van Tuong (1965).

Pyetja 3: Tipari i jashtëzakonshëm i artit të drejtimit ushtarak të Partisë sonë gjatë Ofensivës së Përgjithshme dhe Kryengritjes së Pranverës 1975 ishte kombinimi i

A. lufton në tre fronte: politik, ushtarak dhe diplomatik.

B. kryengritja në fshat me luftën politike të masave urbane.

C. kryengritje të pjesshme në fshat me kryengritje në qytete.

D. ofensivën e forcave të armatosura kundër kryengritjes popullore.

Pyetja 4: Pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Gjenevës për Indokinën e vitit 1954, imperialistët amerikanë kryen një komplot për ta kthyer Vietnamin e Jugut në një

A. Aleati i vetëm i Amerikës.

B. Baza ushtarake kryesore e Amerikës.

C. Bazat ushtarake amerikane në Azinë Juglindore.

D. tregu i importit dhe eksportit në Indokinë.

Pyetja 5: Cili nga sa vijon nuk është roli i revolucionit të veriut në revolucionin vietnamez në periudhën 1954-1975?

A. Një vend për të marrë ndihmë nga jashtë.

B. Është fushëbeteja drejtpërdrejt kundër SHBA-së.

C. Të qenit një pjesë e pasme e madhe që mbështet forcën njerëzore dhe materiale për vijën e parë.

D. Jepni goditje vendimtare për të mposhtur çdo strategji lufte amerikane.

Pyetja 6: Karakteristikat e jashtëzakonshme të situatës në Vietnamin e Jugut pas Marrëveshjes së Parisit në 1973 ishin:

A. Vietnami i Jugut është plotësisht i çliruar.

B. Ushtria Çlirimtare e Vietnamit të Jugut pushtoi qytetin e Saigonit.

Tham Khảo Thêm:  199+ Hình xăm cung Bò Cạp (Thiên Yết) cho Nam Nữ đẹp nhất 2023

C. Shtetet e Bashkuara dërguan një forcë ekspedite në Vietnamin e Jugut.

D. SHBA tërhoqi trupat e saj, por qeveria e Saigonit nuk u rrëzua.

Pyetja 7: Fitorja diplomatike e popullit vietnamez në luftën kundër strategjisë së “vietnamizimit të luftës” (1969-1973) është

A. detyroi SHBA-të të uleshin në tryezën e bisedimeve me Vietnamin në Paris.

B. themeloi Frontin Kombëtar për Çlirimin e Vietnamit të Jugut.

C. themeloi Qeverinë e Përkohshme Revolucionare të Republikës së Vietnamit të Jugut.

D. zhvillon Samitin Vietnam – Laos – Kamboxhia.

Pyetja 8: Cila nga fushatat e mëposhtme filloi ofensivën dhe kryengritjen e përgjithshme të pranverës 1975?

A. Rruga 14 – Phuoc Long.

B. Ho Chi Minh.

C. Malësia Qendrore.

D. Hue – Da Nang.

Pyetja 9: Detyra e revolucionit të Vietnamit të Jugut pas vitit 1954 është që

A. Shëroni plagët e luftës, ecni përpara për të ndërtuar socializmin.

B. së bashku me Veriun kryejnë punën e ndërtimit të socializmit.

C. ndërtimi i bazës materiale për socializmin.

D. vazhdoi revolucionin kombëtar demokratik popullor.

Pyetja 10: Cila nga idetë e mëposhtme pasqyron fleksibilitetin dhe humanizmin në politikën dhe planin për të çliruar plotësisht Jugun e Partisë Laburiste të Vietnamit?

A. Përfitoni nga rasti, luftoni shpejt për të fituar shpejt për të shmangur dëmtimin e njerëzve dhe pronës.

B. Çlirimi i Jugut në 1975 dhe 1976.

C. E çliroi plotësisht Jugun më 1975.

D. Çlirimi i plotë i Jugut para sezonit të shirave (para majit 1975).

Pyetja 11: Cila nga fitoret e mëposhtme të ushtrisë dhe popullit të Vietnamit të Jugut hap mundësinë e mposhtjes së strategjisë amerikane të “Luftës Lokale” (1965-1968)

A. Nui Thanh (1965).

B. Ap Bac (1963).

C. Mau Than (1968).

D. Van Tuong (1965).

Pyetja 12: Fitorja në fushatën e 14-të Rrugore – Phuoc Long (6 janar 1975) u vërtetua

A. aftësia e ushtrisë amerikane për të ndërhyrë shpejt.

B. Forca dhe aftësia e madhe e ushtrisë sonë për të fituar.

C. reagimi i ashpër i ushtrisë së Saigonit.

D. solidariteti luftarak i tre vendeve indokineze.

Pyetja 13: Dallimi themelor midis strategjisë së “luftës lokale” (1965-1968) dhe strategjisë së “vietnamizimit të luftës” (1969-1973) të SHBA-së në Vietnamin e Jugut është se

A. natyra e luftës.

B. qëllimet e luftës.

C. roli i trupave amerikane në fushën e betejës.

D. roli i qeverisë së Saigonit.

Pyetja 14: Cila nga sa vijon nuk është një arsye që SHBA të kalojë në strategjinë e “Vietnamizimit të luftës” (1969-1973)?

A. Lëvizja e popullit amerikan kundër luftës së agresionit në Vietnam ishte në rritje.

B. Për shkak të dështimit të strategjisë së “Luftës Lokale”.

C. Amerika dëshiron ta përfundojë luftën në mënyrë paqësore.

D. SHBA dëshiron të përfitojë nga gjaku dhe kockat vietnameze për të vazhduar luftën.

Pyetja 15: Byroja Politike e Komitetit Qendror të Partisë së Punëtorëve të Vietnamit vendosi të çlirojë Jugun përpara sezonit të shirave në 1975, bazuar në vëzhgimin se

A. mbështetje në kohë nga pjesa e pasme veriore.

B. Qeveria e Saigonit është shembur plotësisht.

C. SHBA ka tërhequr të gjithë kryqtarët e saj nga Jugu.

D. Mundësia strategjike erdhi pas fushatës Hue – Da Nang.

Pyetja 16: Një nga përmbajtjet e Marrëveshjes së Parisit të vitit 1973 për përfundimin e luftës dhe rivendosjen e paqes në Vietnam është

A. Vietnami do të shkojë drejt bashkimit me zgjedhje të përgjithshme të lira në vend pas dy vjetësh.

B. palët zbatojnë një armëpushim, kryejnë grumbullime trupash dhe zona transferimi.

Tham Khảo Thêm:  Từ vựng Tiếng Anh lớp 3 Unit 2 Our names

C. Vendet pjesëmarrëse u angazhuan të respektojnë të drejtat themelore kombëtare të tre vendeve indokineze.

D. populli i Vietnamit të Jugut përcaktojnë të ardhmen e tyre politike përmes zgjedhjeve të përgjithshme të lira.

Pyetja 17: Cila nga këto nuk është një mashtrim i SHBA-së në strategjinë e “Vietnamizimit të luftës” (1969-1973)?

A. Rritja e ndihmës për ushtrinë e Saigonit.

B. Rritja e ndihmës për qeverinë e Saigonit.

C. Kompromis me Kinën, bëni paqe me Bashkimin Sovjetik.

D. Dërgimi masiv i trupave amerikane në luftime të drejtpërdrejta në Jug.

Pyetja 18: Komploti bazë i SHBA-së në strategjinë e “Luftës Speciale” (1961-1965) në Vietnamin e Jugut është

A. “përdorimi i vietnamezëve për të mposhtur vietnamezët”.

B. “sjellja e luftës në luftë”.

C. krijojnë fuqi dërrmuese për t’i dhënë fund luftës.

D. “përdorimi i popullit indokinez për të luftuar indokinezët”.

Pyetja 19: Cila nga sa vijon nuk është kuptimi i Ofensivës dhe Kryengritjes së Përgjithshme Mau të Pranverës 1968 në Vietnamin e Jugut?

A. Detyrimi i Shteteve të Bashkuara për të pranuar nënshkrimin e Marrëveshjes së Parisit.

B. Detyrimi i SHBA-ve për t’i dhënë fund luftës pa kushte për të shkatërruar Veriun.

C. Për të tronditur vullnetin e ushtrisë amerikane për të pushtuar.

D. Detyrimi i SHBA-së për të shpallur “de-amerikanizimin” e luftës për të pushtuar Vietnamin.

Pyetja 20: Fitorja e Ap Bac (janar 1963) vërtetoi se ushtria dhe populli vietnamez jugor ishin plotësisht të aftë të mposhtnin cilën nga strategjitë e mëposhtme të luftës të Shteteve të Bashkuara?

A. Lufta lokale.

B. Lufta Speciale.

C. Vietnamizimi i luftës.

D. Lufta e njëanshme.

Pyetja 21: Tipari më i madh dhe më unik i revolucionit vietnamez në periudhën 1954-1975 ishte një parti që drejtonte popullin.

A. kryen njëkohësisht dy strategji revolucionare në dy Jug – Veri.

B. të plotësojë revolucionin demokratik popullor në të gjithë vendin.

C. kryejnë detyrën për të ngritur të gjithë vendin në ndërtimin e socializmit.

D. plotësojnë revolucionin demokratik e socialist në të gjithë vendin.

Pyetja 22: Fitorja e fushatës së Malësisë Qendrore (1975) ishte e një rëndësie të madhe

A. duke krijuar kushte të favorshme që ushtria dhe populli ynë të rebelohen dhe të çlirojnë plotësisht krahinat e mbetura në Jug.

B. ishte baza për Byronë Politike për të përcaktuar politikën dhe planin për çlirimin e Jugut në 1975 dhe 1976.

C. duke e kthyer luftën e rezistencës kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin nga një ofensivë strategjike në një ofensivë të përgjithshme strategjike.

D. e solli Ofensivën e Përgjithshme dhe Kryengritjen e ushtrisë dhe popullit tonë në një hap të ri me forcë dërrmuese.

Pyetja 23: Konferenca e 21-të e Komitetit Qendror (korrik 1973) e Partisë së Punëtorëve të Vietnamit përcaktoi se detyra themelore e revolucionit jugor ishte:

A. antiamerikan – Diem, çliroi plotësisht Jugun.

B. vazhdojnë revolucionin kombëtar demokratik popullor.

C. përmbysi zgjedhën e dominimit amerikan – Diem fitoi pushtetin.

D. kapërceni pasojat e luftës, rivendosni ekonominë.

Pyetja 24: Përfundimi i ribashkimit të shtetit në Vietnam (1975-1976) ishte

A. krijojnë kushte themelore politike për të promovuar fuqinë e vendit.

B. shënoni plotësimin e uniformës në të gjitha fushat.

C. është një kusht i drejtpërdrejtë që Vietnami t’i bashkohet ASEAN-it.

D. shënon përfundimin e revolucionit socialist në Vietnam.

Pyetja 25: Ofensiva strategjike e vitit 1972 e ushtrisë dhe popullit të Vietnamit të Jugut ishte

A. dha një goditje vendimtare për të mposhtur strategjinë amerikane të “Luftës Lokale”.

B. detyroi SHBA-në të shpallin “amerikanizimin” përsëri në luftën e agresionit në Vietnam.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 12 môn Lịch sử năm 2020-2021 Sở GD&ĐT Đắk Lắk

C. detyroi SHBA-në të shpallin “de-amerikanizimin” e luftës për të pushtuar Vietnamin.

D. dha një goditje vendimtare për të mposhtur strategjinë e “Luftës Speciale” të SHBA.

Pyetja 26: Sesioni i parë i Asamblesë së 6-të Kombëtare të Vietnamit të bashkuar ka vendosur

A. Emri i vendit është Republika Demokratike e Vietnamit.

B. kryejnë rinovimin e vendit.

C. bashkojnë vendin mbi shtetin.

D. Emri i vendit është Republika Socialiste e Vietnamit.

Pyetja 27: Pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Gjenevës për Indokinën e vitit 1954, cilin nga veprimet e mëposhtme ndërmorën SHBA në Vietnamin e Jugut?

A. Krijimi i qeverisë Ngo Dinh Diem.

B. Sjellja e trupave aleate në betejë.

C. Tërhiqni të gjitha trupat e ekspeditës në shtëpi.

D. Rritja e ushtrisë së ekspeditës.

Pyetja 28: Cila nga fitoret e mëposhtme nuk kontribuoi në falimentimin e plotë të strategjisë amerikane të “Luftës Speciale” (1961-1965) në Vietnamin e Jugut?

A. Dong Mango (1965).

B. Nui Thanh (1965).

C. Ba Gia (1965).

D. An Lao (1965).

Pyetja 29: Shkaqet objektive që kontribuan në fitoren e luftës së rezistencës kundër SHBA-së për shpëtim kombëtar (1954-1975) janë

A. Populli ynë ka një patriotizëm pasionant, unanim dhe luftim të guximshëm.

B. ka udhëheqjen e zgjuar dhe të mençur të Partisë të kryesuar nga Presidenti Ho Chi Minh.

C. metoda fleksibël luftimi, që ndërthurin betejat ushtarake, politike dhe diplomatike.

D. ka mbështetjen e madhe të forcave revolucionare, paqësore dhe demokratike në botë.

Pyetja 30: Kongresi i Tretë Kombëtar i Partisë së Punëtorëve të Vietnamit (shtator 1960) e përcaktoi detyrën e revolucionit të veriut si

A. kryejnë revolucionin kombëtar demokratik të popullit.

B. bëjnë paqe dhe bashkojnë vendin.

C. kryejnë revolucion socialist.

D. lufta kundër Amerikës – Diem.

— KA MBATUAR —

Përgjigjet e pyetjeve të provimit për semestrin e dytë të historisë 12 në 2021

së pari

A

6

LEHTË

11

LEHTË

16

LEHTË

21

A

26

LEHTË

2

LEHTË

7

LEHTË

i dymbëdhjeti

HIQ

17

LEHTË

22

I VJETËR

27

A

3

LEHTË

8

I VJETËR

13

I VJETËR

18

A

23

HIQ

28

HIQ

4

I VJETËR

9

LEHTË

14

I VJETËR

19

A

24

A

29

LEHTË

5

LEHTË

dhjetë

A

15

LEHTË

20

HIQ

25

HIQ

30

I VJETËR

Më lart Cakhia TVsapo ju prezantoi provimin përfundimtar të semestrit të 2-të në Histori 12 Departamenti i Arsimit dhe Trajnimit të Departamentit të Arsimit dhe Trajnimit Quang Nam për vitin shkollor 2020-2021, me siguri përmes artikullit lexuesit kanë kuptuar idetë kryesore si dhe të kultivuara Mund të përmirësoni përmbajtjen e njohurive të provimit, apo jo? Provimi përbëhet nga 30 pyetje me zgjedhje të shumëfishta dhe kandidatët e kryejnë testin në 45 minuta. Pyetja ka përgjigje dhe shpjegime të hollësishme bashkëngjitur. Shpresojmë, përmes këtij artikulli, ju mund të studioni më mirë për Historinë e klasës 12. Për t’ju ndihmuar të keni më shumë materiale studimore, Cakhia TVju fton t’i referoheni materialeve të studimit të lëndëve që kemi përpiluar dhe sintetizuar në seksionet e mëposhtme: Matematika e klasës 12, Letërsia 12, anglishtja 12, pyetjet e provimit të semestrit të parë 12 pyetjet e provimit të klasës së 12-të të semestrit të dytë…

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Đề kiểm tra cuối học kì 2 môn Lịch sử 12 Sở GD&ĐT Quảng Nam năm học 2020 – 2021 của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *