Đề thi kì 2 lớp 12 môn Địa Chuyên Nguyễn Đình Chiểu 2017

Rate this post

Punimet e provimit për klasën e dytë të klasës së 12-të Gjeografia Nguyen Dinh Chieu 2017 Përditësuar së fundmi me Cakhia TV Studentë, ju lutemi referojuni dhe shkarkoni pyetjet e provimit sipas informacionit të mëposhtëm. Shpresojmë që ky test t’ju ndihmojë të konsolidoni njohuritë tuaja për provimet e ardhshme.

  • Punimet e provimit të semestrit të 12-të të Gjeografisë me zgjidhjet dhe përgjigjet më të fundit
  • Punimet e provimit të Gjeografisë HSG klasa 12 me zgjidhjet dhe përgjigjet më të fundit

Pyetja 1: Cila nga krahinat e mëposhtme nuk është në verilindje?

A. Phu-Tho B. Quang Ninh C. Yen Bai D. Paqe

Vargu 2: Rajoni Veri Qendror përfshin provincat

A. Thanh Hoa, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh, Ninh Binh, Thua Thien Hue

B. Thanh Hoa, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh, Quang Nam, Thua Thien Hue

C. Thanh Hoa, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh, Quang Tri, Thua Thien Hue

D. Thanh Hoa, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh, Quang Ngai, Thua Thien Hue

Pyetja 3: Në zonën e ulët të Cuu Long, ka fusha nafte të

A. Hong Ngoc, Rang Dong, Bach Ho dhe Lan Tay – Lan Do

B. Hong Ngoc, Rang Dong, Bach Ho dhe Dai Hung

C. Hong Ngoc, Rang Dong, Bach Ho dhe Tien Hai

D. Hong Ngoc, Rang Dong, Tigri i Bardhë dhe Dragoi

Pyetja 4: Cila nga sa vijon nuk është e vërtetë për popullsinë e punës të Deltës së Lumit të Kuq?

A. kanë përvojë dhe traditë të pasur në prodhimin e mallrave

B. Cilësia më e lartë në vend

C. E bollshme, ka një traditë të pasur të përvojës së prodhimit

D. ekip shumë të kualifikuar i përqendruar në zonat urbane

Pyetja 5: Bazuar në tabelën e mëposhtme të të dhënave për strukturën e vlerës së prodhimit bujqësor të vendit tonë në periudhën 1990 – 2005.

(Njësi : %)

Dega 1990 1995 2000 2002
Pritini 79.3 78.1 78.2 76.7
Raca 17.9 18.9 19.3 21.1
Shërbimi bujqësor 2.8 3.0 2.5 2.2

Lloji më i përshtatshëm i grafikut për të treguar ndryshimin në strukturën e vlerës së prodhimit bujqësor është:

A. Kolona e përbërë. B. Pirg kolonash. C. Domeni. D. Rretho.

Pyetja 6: Bazuar në atlatin gjeografik të Vietnamit në faqen 12, ju lutem më tregoni se cili nga vendet e mëposhtme ka shumë fole zogjsh

A. veri Perëndim B. Juglindore C. Veriore Truong Son D. Bregdeti Qendror Jugor

Vargu 7: Përparësitë e stinës së thatë për prodhimin e kulturave industriale shumëvjeçare në Malësinë Qendrore janë

A. Niveli më i ulët i ujërave nëntokësore B. tharje, ruajtje e produktit

C. tokë bazalt e shkërmoqur D. pemë gjetherënëse

Vargu 8: Çaji është rritur shumë në Malësitë Qendrore falë

A. klimë e ftohtë në pllajat e larta mbi 1000m

B. ka një sezon me shi dhe një sezon të thatë

C. klima tropikale musonore në malësi

D. tokë bazalt me ​​ngjyrë të hapur në malësi

Vargu 9: Në juglindje për të kapërcyer kufizimin e sezonit të thatë të zgjatur për të përmirësuar efikasitetin e prodhimit bujqësor, një çështje e rëndësishme për t’u shqetësuar është

Tham Khảo Thêm:  Khi con tu hú gọi bầy lúa chiêm đang chín, trái cây ngọt dần

A. ujitjes, ndryshimi i strukturës së kulturave

B. të ndryshojë strukturën e kulturave, të parandalojë erozionin e tokës

C. përmirësimi i tokës, ndryshimi i strukturës së bimëve

D. aplikimi i teknikave të avancuara të bujqësisë, ujitjes

Pyetja 10: Cili nga plazhet e mëposhtëm nuk është në Bregun Qendror Jugor?

A. Khe im B. Ca Na C. Ba Ria D. Sa Huynh

Pyetja 11: Juglindja përfshin qytetin Ho Chi Minh dhe provincat

A. Binh Duong, Binh Phuoc, Tay Ninh, Dong Nai, Binh Thuan

B. Binh Duong, Binh Phuoc, Tay Ninh, Long An, Ba Ria – Vung Tau

C. Binh Duong, Binh Phuoc, Tay Ninh, Dong Nai, Ba Ria – Vung Tau

D. Binh Duong, Binh Phuoc, Ba Ria – Vung Tau, Dong Nai, Tien Giang

Vargu 12: Në rajonin qendror verior, është krijuar një zonë e specializuar për rritjen e kafesë

A. Tay Nghe An, Quang Tri B. Quang Tri, Thua Thien Hue perëndimore

C. Thua Thien Hue perëndimore, Ha Tinh D. Ha Tinh, Tay Nghe An

Vargu 13: dy arkipelagë në det të hapur që i përkasin Bregut Qendror Jugor

A. Con Son, Nam Du B. Tho Çu, Nam Du

C. Truong Sa, Con Son D. Hoang Sa, Truong Sa

Vargu 14: Tre grupet kryesore të tokës në deltën e Mekong janë

A. tokë e ëmbël aluviale, tokë alkaline, tokë e lashtë aluviale B. tokë e ëmbël aluviale, tokë alkaline, tokë e kripur

C. tokë e ëmbël aluviale, tokë e kripur, tokë gëlqerore D. tokë e ëmbël aluviale, tokë e kripur, tokë e lashtë aluviale

Vargu 15: Vështirësia kryesore për kultivimin e orizit në deltën e Mekong është

A. përmbytjet shkaktojnë përmbytje të përhapura me kohëzgjatje të zgjatur

B. burime të kufizuara minerale

C. Toka është e ndotur me shap dhe kripësi në një shkallë të madhe në sezonin e thatë

D. pyll i djegur në sezonin e thatë

Vargu 16: Cili nga termocentralet e mëposhtëm në juglindje funksionon me turbina me gaz?

A. Mund Tho B. Ba Ria C. Ujëvara Mo D. Tri An

Vargu 17: Cili nga pohimet e mëposhtme nuk është i vërtetë për vendndodhjen gjeografike të Midlands Veriore dhe Maleve?

A. Është një zonë malore, por ka një sipërfaqe të gjerë dhe është e pasur me burime

B. ka nje rrjet te pershtatshem transporti per nderrim me jashte

C. ka sipërfaqen më të madhe në vendin tonë, por dendësia e popullsisë nuk është e lartë

D. kufizohet me dy vende, kufizohet me dy rajone ekonomike

Vargu 18: Kafeja kultivohet shumë dhe kryesisht në cilën krahinë?

A. Dak Nong B. Gia Lai C. Kon Tum D. Dak Lak

Vargu 19: Cila nga sa vijon nuk është e vërtetë për veriun qendror?

A. zonë me fusha të gjera bregdetare

B. Në perëndim ka kodra të ulëta

C. Të gjitha krahinat në rajon kufizohen nga deti

D. zona me detin e gjerë në lindje

Vargu 20: Bujqësia e karkalecave të karavidheve dhe tigrave është më e zhvilluar në provinca (qytete).

Tham Khảo Thêm:  Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2018-2019 Sở GD&ĐT Quảng Ninh có đáp án

A. Phu Yen, Quang Ninh B. Binh Dinh, Quang Ngai

C. Phu Yen, Khanh Hoa D. Khanh Hoa, Da Nang

Vargu 21: Lloji i pyllit që zë sipërfaqen më të madhe në rajonin qendror verior është

A. pyll prodhimi B. Pylli Mbrojtës C. suf D. pyll bambuje

Vargu 22: Cili nga pohimet e mëposhtme nuk është i vërtetë për aktivitetet e peshkimit në Bregun Qendror Jugor?

A. kapni shumë lloje peshqish të çmuar si skumbri, ton, harengë, skarë,,….

B. Bujqësia e karkalecave të karavidheve dhe tigrit të zi lulëzon në shumë provinca

C. deti është plot me karkaleca, peshk dhe ushqime të tjera deti

D. Prodhimi i peshkut detar përbën pjesën më të madhe të prodhimit të ushqimeve të detit në rajon

Vargu 23: në Rrafshin Qendror të Veriut janë kryesisht

A. tokë alkaline B. tokë e re aluviale C. rërë D. tokë ranore

Vargu 24: Efektet ekonomike të peshkimit në det të hapur janë

A. mbrojnë detin

B. ndihmojnë në shfrytëzimin më të mirë të burimeve ujore

C. mbrojnë shelfin kontinental

D. mbroje qiellin

Vargu 25: Cili nga pohimet e mëposhtme nuk është i vërtetë për Midlands dhe Malet Veriore?

A. ka 15 provinca B. popullsia më e madhe në vend

C. zona më e madhe në vendin tonë D. përbëhet nga dy rajone veriperëndimore dhe verilindore

Vargu 26: Bazuar në tabelën e mëposhtme të të dhënave për prodhimin e peshkimit në vendin tonë në periudhën 1990 – 2005.

(Njësi: mijë ton)

Objektivat

1990 1995 2000 2005

sasi

890.6 1584,4 2250.5 3432.8

shfrytëzojnë

728.5 1195.3 1660.9 1995,4

Ngritja

162.1 389.1 589.6 1437.4

Cili nga pohimet e mëposhtme nuk është i saktë?

A. Prodhimi i peshkimit në periudhën 2000 – 2005 u rrit më shpejt se në periudhën 1990 – 1995.

B. Prodhimi i peshkimit u rrit me shpejtësi, në mënyrë të vazhdueshme dhe gjithëpërfshirëse.

C. Bujqësia u rrit gati 8.9 herë ndërsa shfrytëzimi u rrit pak më shumë se 2.7 herë.

D. Shkalla e rritjes së bujqësisë është më shumë se dyfishi i ritmit të rritjes së të gjithë industrisë.

Vargu 27: Pema 28: uzina industriale quna numër një në Malësinë Qendrore është

A. kafe B. gjë C. gome D. çaj

Vargu 28: Krahina me sipërfaqen më të madhe të kafesë në Malësinë Qendrore është

A. Dak Lak B. Dak Nong C. Gia Lai D. Lam Dong

Vargu 29: Mineralet kryesore në deltën e Mekong që po shfrytëzohen aktualisht janë

A. gur gëlqeror, qymyr B. torfe, gur gëlqeror C. naftë, torfe D. qymyr, naftë dhe gaz

Pyetja 30: Cila nga sa vijon nuk është një forcë e Midlands Veriore dhe Maleve?

A. rritja e kulturave shumëvjeçare tropikale

B. zhvillimin ekonomik detar dhe turizmin

C. zhvillojnë mbarështimin e buallit, lopëve, kuajve dhe derrave

D. minierave, përpunimit të mineraleve dhe hidrocentraleve

Vargu 31: qëllimi i shfrytëzimit të territorit në thellësi në juglindje është

A. nxisin investimet kapitale

B. të përmirësojë efikasitetin e shfrytëzimit të territorit

Tham Khảo Thêm:  Đóng vai anh thanh niên kể lại Lặng lẽ Sa Pa

C. rritja e investimeve në fuqi punëtore shumë të specializuar

D. nxisin investimet në teknologji

Vargu 32: Në strukturën aktuale të bujqësisë sipas sektorëve në deltën e lumit të kuq, industria që zë pozicionin kryesor për nga vlera e prodhimit është

A. kulturat industriale B. kulturat ushqimore

C. race D. akuakultura

Pyetja 33: rëra e bardhë është për të bërë xhami e cila është e përqendruar kryesisht në provincë

A. Da Nang, Hai Phong B. Quang Ninh, Da Nang

C. Hai Phong, Khanh Hoa D. Khanh Hoa, Quang Ninh

Vargu 34: Cila nga provincat e mëposhtme nuk është në veriperëndim?

A. Djali La B. Lao Cai C. Lai Chau D. Dien Bien

Pyetja 35: Burimet ujore të Deltës së Lumit të Kuq janë të pasura duke përfshirë

A. ujë sipërfaqësor, ujë nëntokësor, ujë të nxehtë, ujë mineral

B. Ujërat sipërfaqësore dhe nëntokësore janë relativisht të bollshme

C. uji i sistemeve të lumit të kuq dhe lumit Thai Binh

D. Ujë sipërfaqësor, ujë i nxehtë, ujë mineral, ujë i lumit të kuq

Vargu 36: Bazuar në atlatin gjeografik të Vietnamit, faqen 10, më tregoni në cilin muaj përmbytjet arrijnë kulmin në lumin e Kuq në muajin pasardhës?

A. VII B. VIII C. IX D. X

Pyetja 37: Me një dimër të ftohtë dhe me shi, Delta e Lumit të Kuq ka përparësinë për të

A. rriten kultura industriale shumëvjeçare B. Mund të rrisë shumë kafshë të ftohta

C. një kulture më shumë orizi D. edhe një sezon

Vargu 38: Cila nga provincat e mëposhtme nuk është në Bregun Qendror Jugor?

A. Khanh Hoa B. Ninh Thuan

C. Binh Thuan D. BA Ria Vung Tau

Vargu 39: Cili nga pohimet e mëposhtme është i vërtetë për vendndodhjen gjeografike të rajonit juglindor?

A. në kufi me Detin Lindor, ngjitur me 3 zona ekonomike, në kufi me Kamboxhia

B. në kufi me Detin Lindor, ngjitur me 3 zona ekonomike, në kufi me Tajlandën

C. në kufi me Detin Lindor, ngjitur me 3 zona ekonomike, në kufi me Laosin

D. në kufi me Detin Lindor, ngjitur me 2 zona ekonomike, në kufi me Kamboxhia

Vargu 40: Cila nga sa vijon është e vërtetë kur flitet për orientimin e ristrukturimit të brendshëm ekonomik të Rajonit I (bujqësi, pylltari dhe peshkim) në Deltën e Lumit të Kuq?

A. zvogëlojnë përqindjen e kulturave ushqimore dhe kulturat industriale rrisin pemët frutore

B. uljen e peshës së prodhimit bimor, rritjen e blegtorisë dhe akuakulturës

C. rritjen e peshës së prodhimit bimor, reduktimin e blegtorisë dhe peshkimit

D. rritja e përqindjes së kulturave ushqimore, zvogëlimi i kulturave industriale, kulturave ushqimore

Vlerësoni këtë postim

Artikulli Nguyen Dinh Chieu Specializimi i Gjeografisë Provimi i Semestrit të 2-të 2 2017 u shfaq për herë të parë në Cakhia TV

Trên đây là bài viết Đề thi kì 2 lớp 12 môn Địa Chuyên Nguyễn Đình Chiểu 2017 của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *