Khúc hát ru những em bé lớn trên lưng mẹ: Soạn bài và Phân tích

Rate this post


Ninullat e foshnjave të mëdha në kurrizin e nënave të tyre janë poezi të kompozuara gjatë luftës së rezistencës kundër Amerikës për të shpëtuar vendin. Poeti Nguyen Khoa Diem e botoi këtë vepër në vitin 1971 në fushën e betejës Tri-Thien. Për të kuptuar më shumë për përmbajtjen e veprës, le të Cakhia TV/strong> Le të zbulojmë bukurinë e ninullës së madhe të foshnjës në kurrizin e nënës në artikullin më poshtë!

Shkruani një ninullë për një fëmijë të madh në kurrizin e nënës së tij – Nguyen Khoa Diem

Duke hyrë në vepër, lexuesit do të kuptojnë dashurinë e pamasë të nënës Ta Oi për fëmijën e saj. Ajo lidhet me mundin dhe sakrificën vetëmohuese të nënës për luftën e rezistencës kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin. Për të hartuar artikuj ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyreLe të zbulojmë kontekstin dhe origjinën e poezisë dhe të analizojmë imazhin e nënës në vepër.


Kompozicioni i poezisë, ninulla e foshnjave të mëdha në kurrizin e nënës.

Poezia e mësipërme mund të ndahet në tre pjesë së bashku me udhëtimin e nënës Ta Oi. Më poshtë do të jetë faqosja specifike së bashku me imazhet e qarta në poezi.

Pjesa 1 – Imazhi i një nëne që përplas orizin për të ushqyer ushtarët

“Vëllai i Tait fle në shpinë të nënës së tij

Flini mirë mos e lini shpinën

Nëna që përplas orizin, nëna rrit ushtarë

Tingulli i shtyllës më tund gjumin

Imazhi i nënës dhe vajzës Ta Oi shfaqet i lidhur me aktivitetet e përditshme. Fëmija ishte shumë i vogël dhe e ndiqte nënën kudo. Fjeta i qetë në atë shpinë të hollë. Nëna këndon ninullë, natën e mirë, nëna troket orizin, nëna ushqen ushtarët. Ninulla e ëmbël ndjek rrahjen lëkundëse të shtyllës. Linja e muzikës popullore lirike me ritme të buta të përhapura që në vargjet e para ka portretizuar me sukses karakterin e nënës kombëtare.

Pjesa 2 – Imazhi i një nëne që këndon ninulla ndërsa krasit misrin në malin Kali

“Nëna po krasit misrin në malin Ka Loi.

Flini mirë mos më lodhni

Dielli i misrit në kodër

Nëna diell shtrirë në shpinë”

Në të njëjtën kohë, nëna ime kujdesej për mua dhe punonte shumë dhe iu përkushtua punës së rezistencës dhe revolucionit. Nëna e përdori ninullën e saj për të shprehur ndjenjat e saj të fshehta, duke i kërkuar që “mos më lodh” që t’i përkushtohej luftës afatgjatë të rezistencës. Dashuria e nënës për fshatin është e përzier me dashurinë për mëmëdheun. Për pavarësi dhe liri, sepse të duash ty është edhe shpresë për paqe…

Pjesa 3 – Imazhi i nënës duke kënduar ninulla ndërsa lëvizte nga kasollet e pyllit

Në dy strofat e fundit, nëna e Ta Oit shfaqet ende gjallë dhe prerë përmes penës gjeniale dhe të thellë të autorit. Ninulla për foshnjat që rriten në kurrizin e mamasë Këto janë fjalë të sinqerta…

“Flini mirë, mos e lini shpinën

Unë jam duke lëvizur kasolle, jam duke hipur në pyll”

Dashuria për ty është e madhe dhe ajo dashuri është kthyer në dëshirë për të shtypur tjetrin. Imazhi i foshnjës sikur e kuptonte zemrën e nënës, flinte mirë që nëna të shkonte në pyll për të pastruar kasollen… Ajo dëshirë e nënës së Ta Oit u rrit, duke kaluar nga ajo private në të zakonshmen, nga dashuria për e dashura. fshat patriotik…

Lulëzim foshnjën e madhe në kurrizin e nënës dhe ilustrime

Imazhi i nënës në poezi nuk ndalet në punët e thjeshta të shtëpisë, por shoqërohet gjithmonë me veprën revolucionare të luftës së rezistencës. Nëna ime më do dhe më këndon ninulla me tekste të dhimbshme. Kjo ishte kur nëna e saj po krasiste misër dhe po godiste orizin për të ushqyer ushtarët, kur ajo u zhvendos në një barakë pylli për të luftuar drejtpërdrejt me pushtuesit amerikanë. Nëna e donte ushtrinë, donte fshatin, e donte vendin. Dhe kjo dashuri shkoi së bashku me dashurinë e nënës sime, dashurinë e pamasë që kisha për ty…

Djersa e nënës bie mbi faqet e nxehta

Shpatulla e nënës e valëzuar si jastëk

Ndihem sikur mund të ndaj vështirësitë dhe vështirësitë e nënës sime. Djersa e nënës i bie në këmishë, edhe faqet i nxehen për shkak të atyre sakrificave të heshtura… Imazhet unike metonimike si “djersë” “mbrapa” “sup” “jastëk” përdoren me shumë zgjuarsi për të kulluar pastërti.të shndritshme. zemra e pamasë e një nëne në Malësinë Qendrore. Një nënë e varfër, shpirti i pamasë i së cilës është i pavdekshëm. Nënat janë djepi i rritjes së fëmijëve dhe ato kanë kontribuar në fitoren e lavdishme më vonë…

“Të dua Kay, e dua ushtrinë

Unë ëndërroj t’ju jap oriz të bardhë

Nesër, më i madhi do ta lëkundë shtyllën prapa”.

Ninullat si ngushëllim, zemra e nënës apo e poetit? Kokrra e bardhë e orizit është dashuria që nëna u dërgon ushtarëve. Zemra e nënës është e mbushur me dashuri të shenjtë amtare, zemra e nënës është e mbushur me dashuri për atdheun. E kuptova nënën time, kështu që flija mirë për ta ndjekur duke bërë më të mirën për rezistencën…

“Të dua Kay, e dua fshatin e uritur

Unë ëndërroj t’ju jap kokrra misri të rritur në mënyrë uniforme

Në të ardhmen, kur të rritem, do të lind dhjetë Ka Lui…”

Këto janë ëndrrat e lumturisë dhe prosperitetit, si dhe dëshira për paqe, dëshira për të fituar. Sa e dashur është zemra e nënës, zemra e saj nuk është vetëm për fëmijët e saj për familjen, por edhe për atdheun e saj. Një nënë heroike, e paepur. Një fëmijë i shtrirë në shpinë ëndërron “të dorëzojë dhjetë Ka Lui” që përfaqëson aspiratën dhe besimin e fortë të autorit në luftën e rezistencës.

“Amerikanët që më ndoqën mua duhej të hiqnin dorë
Vëllai mban një armë, motra mban një shtyllë
Mami më çoi në betejën e fundit”

Një familje e tërë, një fshat, një komb, të gjithë janë gati të marrin armët për të luftuar agresorët pushtues amerikanë. Në kurrizin e nënës sime shkova kudo për të luftuar. Sa shumë të dua, të uroj të rritesh, të ëndërrosh të dëshmosh fitoren mbi armiqtë e tu, të jetosh në paqe dhe prosperitet… Ninulla për foshnjat që rriten në kurrizin e mamasë Është një këngë për mëmësinë si dhe një këngë për dashurinë për atdheun.

ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënave të tyre dhe imazhet e nënave që mbajnë fëmijët e tyre në malësi

Imazhi metaforik i diellit në ninullën e fëmijëve të mëdhenj në kurrizin e nënës.

“Dielli i misrit në kodër
Nëna diell shtrirë në shpinë”

Një metaforë e përdorur shumë në poezi ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre. Është një ninullë, zëri i zemrës së nënës. Ai diell është dashuria dhe krenaria e nënës për Tain. Fëmijët janë një forcë e madhe shpirtërore, një burim inkurajimi dhe inkurajimi për nënat për të luftuar kundër armikut.

ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre, janë përdorur imazhe të Malësisë Qendrore pasi shfaqen mu para syve të lexuesit. Dy vargjet jo vetëm përdorin metafora, por kanë sukses edhe me imazhe krahasuese. Dielli i misrit është dielli i universit të përjetshëm, duke sjellë jetë dhe dritë të çmuar për të gjitha speciet. Dhe dielli i nënës sime jam unë…

Dashuria juaj është e pakufishme, e bollshme si deti dhe qielli. Baby Tai është baza shpirtërore e nënës së saj, një mbështetje e fortë për nxitjen e nënës së saj për të luftuar për fshatarët dhe për Atdheun. Ti je dielli i vogël në kurrizin tim çdo ditë, duke sjellë dritë në përpjekjet e mia… Siç mund ta shihni, ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre Është një monument i madh i një nëne të guximshme dhe të paepur.

Ninulla e fëmijëve të rritur mbi kurrizin e nënës dhe gëzimi i punës me fëmijët e saj

Analizoni dashurinë e nënës për atdheun në poezi.

Imazhi i nënës Ta Oi në poezi. ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre Nuk ka kufi vetëm dashuria për fëmijët, dashuria për familjen, por edhe dashuria për fshatin dhe atdheun. U bë një burim i pakrahasueshëm inkurajimi shpirtëror për të ndihmuar nënat të kapërcejnë shumë vështirësi dhe të rrisin fëmijët gjatë luftës afatgjatë të rezistencës…

“Të dua Kay, e dua ushtrinë
Unë ëndërroj t’ju jap oriz të bardhë
Fëmija i madh tund shtyllën e tij dhe fundos oborrin.”

Nëna e Ta Oit punoi dhe prodhoi me entuziazëm për t’i shërbyer luftës. Jo vetëm kaq, nëna është e gatshme të mbajë një armë dhe një të armatosur për t’i shërbyer rezistencës. Besimi në fitore, ëndrra për një të nesërme paqësore dhe të begatë shprehen qartë përmes imazheve realiste në vepër. Është gjithashtu dashuria për atdheun e poetit dhe dashuria që i dërgoi Nguyen Khoa Diem ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre.

Imazhi i një nëne që nga Revolucioni i gushtit është rritur jo vetëm në gjerësi, por edhe në thellësi. Është një nga imazhet qendrore, me zhvillimin e thellësisë së mendimit me harmoni nga e veçanta në të përgjithshmen. Poezitë kanë një forcë të fortë lëvizëse ninullat e foshnjave të mëdha në kurrizin e nënave të tyre.

Lexuesit mendojnë për imazhet e nënave në poezi: nga zonja Bam, zonja Por, nëna vietbake në poezinë e To Huu-së deri te nëna në vepër. Kënga e anijes e Che Lan Vien… Ata janë nëna e vendit! Në këto vepra nënat shfaqen të gjitha me të panjohurën e përbashkët që është dashuria për fëmijët, dashuria për familjen e shkrirë në një me dashurinë e palëkundur dhe shpirtin elastik të rezistencës.

Nga nëna e Ta Oit në ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre kujton secilin prej nesh nënën që hapi tunele dhe fshehu ndarjen nën tokë në poezi Toka jonë është e gjerë nga Duong Huong Ly. Nëna e Ta Oit me ninullat e ëmbla e rriti Tain që të rritej me punën e përditshme për t’i shërbyer rezistencës. Ajo ninull krijon strukturën e poezisë.

Poemë ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre si një demonstrim i qartë i dashurisë së atdheut për atdheun në perëndim të Thua Thien-it në veçanti, dhe të nënave vietnameze në përgjithësi. Në të njëjtën kohë, vepra është edhe një demonstrim i qartë i besimit dhe dashurisë së njerëzve etnikë në Parti. Që atëherë, ajo besoi në ushtri dhe iu përkushtua shërbimit të rezistencës.

Çdo fjalë në poezi është e butë, e butë dhe e ëmbël. Jeta e a-kay është edhe e ardhmja e fshatrave të vendit. Me gjithë vështirësitë dhe vështirësitë, dashuria e saj e ndihmoi të ngrihej mbi dhe përtej që të mund të punonte shumë dhe t’i përkushtohej atdheut.

Ninulla për foshnjat që rriten në kurrizin e mamasë duke përshkruar plotësisht bukurinë e shpirtit dhe mençurinë e pakicave etnike në rajonin perëndimor të Thua Thien, të cilët janë elastikë, të guximshëm dhe besnikë ndaj revolucionit. Imazhi i nënës besnike dhe të paepur Ta Oi është tërheqës dhe prek emocionet e çdo lexuesi. Nga imazhet poetike, metodat artistike të përdorura në gjuhë janë fshatare dhe plot karakter kombëtar.

Poema ngjesh emocione të thella, kullon optimizëm revolucionar si dhe besim në fitoren e luftës së rezistencës kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin. Dhe ky besim është materializuar dhe u ka sjellë lumturi njerëzve. Fëmija në kurrizin e nënës së Ta Oit atë ditë është rritur, duke u bërë një person i Lirisë siç pritej në ninullën e nënës së saj. Dhe për këtë ninulla e asaj dite jehon ende në zemrat e shumë brezave, duke nxitur edhe më shumë dashurinë për vendin.

Mund të thuhet se kur shkruhet për gratë vietnameze në luftën e rezistencës kundër SHBA-së, poema ninullat e fëmijëve më të mëdhenj në kurrizin e nënës së tyre nga Nguyen Khoa Diem është një vepër e thellë dhe unike. Kjo poemë tani është vënë në muzikë nga muzikanti Tran Hoan në një këngë Lullaby on the hill që lëviz zemrat e miliona dëgjuesve…

Ninulla e foshnjave të mëdha në kurrizin e nënës nga Nguyen Khoa Diem është një monument heroik i grave vietnameze në përgjithësi dhe imazhi i një nëne në perëndim të Thua Thien në veçanti. Poema gjithashtu i kujton lexuesit që të shkruajnë gjithmonë thellë ndjenjat dhe mirënjohjen e tyre për nënën e mirë të çdo personi. Nëse keni ndonjë kontribut ose pyetje të mëtejshme në lidhje me ninullën e foshnjave të mëdha në kurrizin e nënës, ju lutemi lini një koment për të diskutuar më shumë me Dinhnghia.vn!

Shihni gjithashtu: Analizë e karakterit të gruas peshkatare në veprën Varka përtej

Shihni gjithashtu: Analizë e personazhit Dan Thiem në veprën “Lamtumirë Cuu Trung Dai”

Shih më shumë: Këtu fshati Vi Da ndjen dhe analizon bukurinë e poezisë

Shihni më shumë artikuj të shkëlqyeshëm rreth Literatura Pyetje dhe Përgjigje


Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Khúc hát ru những em bé lớn trên lưng mẹ: Soạn bài và Phân tích của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Tham Khảo Thêm:  Soạn bài Uy-lít-xơ trở về

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *