Phân tích nhân vật Việt trong tác phẩm Những đứa con trong gia đình

Rate this post

Titulli: Duke analizuar personazhet vietnamezë në tregimin e shkurtër Fëmijët në familje, duket se nuk mund të harrojmë vitet heroike, por të egra të luftës së rezistencës kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin. Për të pasur një vend të qetë dhe të bukur si sot, kanë rënë shumë heronj. Letërsia ka pasur shumë poezi të bukura, poezitë e shkruara me temën e antiamerikanizmit për të shpëtuar vendin kanë lindur dhe janë ngulitur thellë në mendjet e lexuesve. Nguyen Thi’s The Children of Familja është një shembull tipik. Së bashku Cakhia TV/i> Le të ndjejmë dhe analizojmë personazhet vietnamezë në veprën e mësipërme përmes artikullit më poshtë!

I quajtur shkrimtari i popullit të Jugut, Nguyen Thi është një nga prozatorët tipik për artin çlirimtar të jugut. Veprat e tij pasqyrojnë realisht dhe gjallërisht jetën e njerëzve këtu nën shtypjen brutale të imperialistëve amerikanë dhe të qeverisë së Saigonit, duke nxjerrë në pah karakterin dhe cilësitë e fëmijëve. jugorët. Veprat e Nguyen Thit shpesh thellohen në shfrytëzimin e heroizmit patriotik, të cilët janë heronj që mbahen mend nga të gjitha moshat. Imazhi i popullit vietnamez në veprën Bijtë në familje është shumë i spikatur në veprat e tij të kësaj periudhe. Le të analizojmë personazhet vietnamezë përmes cilësive specifike.

Rreth Fëmijëve në familje

Para se të ndjejmë dhe analizojmë personazhet vietnamezë, duhet të kuptojmë veçoritë themelore të kësaj vepre. Fëmijët në familje konsiderohen si një nga tregimet unike të shkrimtarit, i lindur në shkurt 1966. Në atë kohë, Nguyen Thi punonte në revistën Arti të Ushtrisë Çlirimtare.

Fëmijët në familje vlerësuan të gjithë patriotizmin e fortë, urrejtjen e thellë ndaj armikut si dhe besnikërinë ndaj revolucionit të popullit të Jugut të asaj kohe. Personazhet në tregim janë portretizuar gjallërisht dhe realisht nga Nguyen Thi, të dy kanë personalitetin e tyre unik dhe tipare të përbashkëta unifikuese. Për shembull, kur analizojmë personazhet vietnamezë, këtë do ta shohim shumë qartë.

Analiza e personazheve vietnamezë dhe imazhi i autorit Nguyen Thi

Analiza e personazheve vietnamezë përmes një përmbledhjeje të përgjithshme

Viet është një personazh që përndjek dhe lë një përshtypje të fortë në mendjet e lexuesve kur ndërvepron me veprën Fëmijët në familje. Tek ai ka një konvergjencë të tipareve të personalitetit, cilësive fisnike si dhe bukurisë së çmuar të shpirtit. Kur analizojmë personazhin vietnamez, shohim se ai fillimisht ishte një ushtar çlirimtar i lindur dhe i rritur në një familje fshatare të pasur me tradita revolucionare. Në Vietnam, pati një armiqësi të thellë me amerikanët – Wei, gjyshi dhe babai i Vietit u vranë nga armiku. Dhe nëna vietnameze duhej të punonte shumë për të rritur fëmijët e saj, të luftonte kundër pushtuesve të huaj dhe më në fund të vdiste nga bombat dhe plumbat. Sapo janë larguar familjarët e familjes dhe janë vetëm Viet, Chien, Xha Nam, më i vogli dhe motra e birësuar që janë martuar larg.

Tham Khảo Thêm:  Bài tập trắc nghiệm có đáp án về bất phương trình và hệ bất phương bậc nhất hai ẩn phần 6

Së shpejti duke kuptuar gjendjen e tyre të vështirë, Viet dhe Chien iu bashkuan shpejt revolucionit. Për shkak të moshës së tij të re, Viet shpesh quhet Xha Tu. Kur analizojmë personalitetin e Vietnamezit, shohim se ai është një person i shoqërueshëm, i gjallë, i lidhur ngushtë me njësinë, veçanërisht me drejtuesin e skuadrës Tanh. Entuziazmi, entuziazmi, shpirti i guximshëm luftarak, këmbëngulja janë karakteristika të jashtëzakonshme që kur analizojmë personazhet vietnamezë, i shohim qartë. Ai vendosi të shkatërrojë armikun, i vendosur të krijojë një mrekulli si Chien për t’u hakmarrë për familjen e tij.

Duke analizuar karakterin vietnamez, shohim se ai shfaqet me shumë tipare të personalitetit të dashur. Shkrimtari tregoi në rrethana të veçanta kur Viet po luftonte ashpër në pyllin e gomës. Viet mundi një automjet të blinduar të armikut, por shokët e tij u zhdukën dhe u plagosën rëndë. Analizimi i personazheve vietnamezë është një proces sipas rrëfimit të secilit shkrimtar. Në atë situatë të egër, Vietit i kishte rënë të fikët shumë herë, sa herë i binte të fikët, zgjohej, sa zhgënjime dhe kujtime ktheheshin.

Analizoni personazhet vietnamezë përmes personaliteteve të tyre të pafajshme dhe interesante

Duke analizuar personazhin vietnamez, shohim se edhe pse fillimisht ishte ushtar, ai ruan ende pafajësinë tipike të një adoleshenteje. Ai gjithmonë mbante një llastiqe të lidhur me kujtimet e tij të fëmijërisë për gjuajtjen e zogjve. Dhe në ditët e sotme, kur e mban armën fort, kur arma është ende aromatik, llastiku është ende në xhep.

Në procesin e analizimit të personazhit vietnamez, shohim se personaliteti i tij shfaqet gradualisht në mënyrë konkrete. Edhe pse i plagosur rëndë deri në natën e dytë, në natën e ftohtë dhe të qetë, Viet nuk kishte frikë nga vdekja, por vetëm nga fantazmat dhe errësira. Mjaftojnë këto pak detaje të thjeshta për të treguar karakterin fëmijëror, të shkujdesur, të pafajshëm të Vietnamit.

Duke analizuar karakterin vietnamez, shohim se këto tipare të personalitetit zbulohen në detaje edhe në linjën e tij të kujtesës. Kjo është ajo që ai fitoi gjithmonë me Chien për të shtënat e anijeve amerikane në lumin Dinh Thuy, deri në përvjetorin e garës së kapjes së bretkosave me motrën e saj. Më pas, kur Chien nuk e lejoi Vietin të bashkohej me ushtrinë, ai pati aktin e “shkeljes së një kokosi që binte në hendek”. Më pas, historitë në linjën e rikthimit si “fantazma pa kokë” e ulur nën pemën e mangos e bënë shpinën e Vietit të ftohtë. E gjithë analiza e personazheve vietnameze përmes këtyre detajeve tregon se Viet e do shumë Chien, por shpesh e konkurron për shkak të karakterit të saj të pafajshëm dhe fëminor.

Ai personalitet fëminor u zbulua qartë edhe në natën e përgatitjes për të lënë shtëpinë për të shkuar në ushtri. Kur Chien duhej të kujdesej dhe të rregullonte gjithçka, Viet përsëri u përqafua me një xixëllonje dhe ra në gjumë rastësisht. Dashuria e Viet për të shfaqet edhe në mënyrën se si e fsheh nga frika se mos e humbasë kur Tanh dhe shokët e tij tallen me të.

Duke analizuar personazhin vietnamez, shohim gjithashtu se ky personalitet interesant i pafajshëm zbulohet edhe në detaje kur shtrihet në fushën e betejës, ai nuk është i shqetësuar apo i frikësuar por përkundrazi është shumë elastik. Por “duke qarë e duke qeshur” sapo takohet sërish me shokët e skuadrës. Duke analizuar personazhin vietnamez, shohim se ai ka një personalitet shumë real në jetën e përditshme, fëmijëror, i shkujdesur, interesant, i dashur dhe jashtëzakonisht i pëlqyeshëm.

Tham Khảo Thêm:  Giáo án Ngữ văn 8 bài: Trường từ vựng

Analizimi i personazheve vietnamezë përmes veprës

Dashuria e thellë familjare është një tipar i spikatur i Vietnamit

Duke analizuar personazhet vietnamezë, lexuesit mund të shohin jo vetëm tiparet e pafajshme dhe të shkujdesur të personazheve, por edhe të shohin ndjenja të thella familjare. Kjo tregohet qartë në dashurinë e Vietit për anëtarët e familjes së tij.

Kur ata të dy u regjistruan për t’u bashkuar me ushtrinë dhe rregulluan çështjet familjare, Viet dhe Chien e çuan altarin e nënës së tyre në shtëpinë e Xha Namit. Shkrimtari e ka përshkruar me shumë hollësi: Viet mbart i pari, Chien pason. Duke dëgjuar hapat e saj, Viet papritmas ra në dashuri me të. Kur ai u plagos rëndë në betejë dhe më pas i ra të fikët disa herë, çdo herë ndizeshin rikthimet. Duke analizuar personazhin vietnamez, shohim se janë kujtimet e tij të bukura me shokët e skuadrës dhe familjen, ato që janë filli i kuq që përpiqet ta largojë atë nga vija e hollë mes jetës dhe vdekjes.

Krahas dashurisë për Chien, kur analizojmë personazhin vietnamez, tek ai shohim edhe afeksionin për xhaxha Namin. Ai e donte dajën e tij, sepse kur ishte i ri, edhe xha Nam u sëmur nga Vietnami. Çdo këngë e tij duket se e merr Vietnamin si një vend për të dërguar …

Imazhet e familjes, prindërve dhe kujtimeve të fëmijërisë i vërshuan në mendje kur u plagos rëndë në rrethana të vështira. Imazhi i babait dhe nënës u dridh në 4 herë të të fikëtit dhe më pas zgjimit. Duket se të gjitha kujtimet e nënës së saj janë mbledhur nga ajo dhe janë shfaqur në atë kohë. Vështirësitë në jetën e saj, kuptimet e qeta të natës së saj dhe vështirësitë e rrezikshme që kishte kaluar, u shfaqën të gjitha tek ai. Pastaj fjalët e nënës së tij si motivim, si pikëmbështetje shpirtërore që ai të përpiqet gjithmonë “Tani përpiquni ta rrisni për të parë nëse ai mund të bëjë diçka për ta bërë të lumtur babanë e tij …”

Shpirti i guximshëm luftarak i Vietnamit dhe karakteri heroik

Duke analizuar personazhin vietnamez, ne shohim tek ai gjithmonë merak se si të jetojë dhe të luftojë për t’u hakmarrë për vendin, për të shlyer shtëpinë, për të qenë i denjë për prindërit e tij, i denjë për të qenë një fëmijë në familje. kanë një traditë patriotizmi dhe lidhjeje me revolucionin. Viet bëri të gjitha përpjekjet, luftoi me guxim dhe pa u lodhur, luftoi me të gjitha forcat e tij të brendshme, si fizikisht dhe mendërisht, si dhe vullnetin e paepur të trashëguar nga një familje e largët. rrjeti. Ky është imazhi i gjyshit, babait dhe xhaxhait Nam, të gjithë pjesëmarrës në luftën e rezistencës kundër francezëve. Babait të Vietit iu pre koka, nëna e tij vdiq për shkak të bombave të armikut. Patriotizmi i thellë dhe grindjet e thella familjare janë motive të mëdha për gratë vietnameze për të luftuar me vetëmohim.

Kur u plagos rëndë në mes të betejës, kur mbeti vetëm për shkak se humbi kontaktet me shokët e skuadrës, kur trupi i tij ishte plot plagë dhe uri, Viet ende duroi me guxim. Në atë situatë të vështirë, kur u plagos rëndë, gjymtyrët e tij ishin të mpirë, të përgjakur ose të përgjakur, të lagësht dhe të fortë, Viet e lëshoi ​​fillimisht bajonetën, pastaj i dhimbnin bërrylat dhe këmbët. së bashku…

Tham Khảo Thêm:  Bộ đề thi học kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh có đáp án

Duke e analizuar personazhin vietnamez përmes cilësive të tij heroike, nuk mund të mos përmendim detajet, qoftë zgjuar apo ëndërrimtar, ai është gjithmonë në një pozicion të gatshëm për betejë. Ai derdhi armën në atë drejtim kur dëgjoi zhurmën e mjeteve të blinduara të armikut që po afroheshin gjithnjë e më shumë “nëse hedhim trupa, armët tona do të kenë akoma plumba”.

Dhe më në fund e gjetën shokët e skuadrës. Në atë kohë, ai ishte ende në pozicionin e jetës dhe vdekjes duke luftuar kundër armikut: një gisht i zotit Viet ende lëvizte, një plumb, rreth tij ishin makina të blinduara ende në këmbë.

Duke analizuar personazhin vietnamez, lexuesi nuk mund të mos përndiqet nga imazhi i një ushtari të plagosur rëndë, i cili ruan gjithmonë qëndrimin e tij luftarak deri në frymën e fundit. Ky është karakteri heroik, shpirti trim luftarak i personazhit.

Komentet për veprat kur analizohen personazhet vietnamezë

Mund të shihet se shkrimtari Nguyen Thi e ka përshkruar Vietnamin në një mënyrë të ndershme, të gjallë dhe të mprehtë. Nga temperamenti, emocionet e deri te shpirti luftarak i personazheve vietnamezë tregohen shumë qartë. Autori nuk përdor ngjyra madhështore por vetëm përmes një sërë imazhesh realiste, të pafajshme dhe prekëse.

Shkrimtari përdori gjuhën me ngjyra të theksuara jugore së bashku me detajet në pozicionet, gjestet dhe fjalët e personazheve për të ndihmuar në shfrytëzimin sa më të madh të monologut të brendshëm. Këto janë linja kthimi kur ndërpriten kur lidhja duket të jetë diskrete, por shumë e ngushtë. Fëmijët në familje kanë portretizuar imazhin e një adoleshenti heroik, që përfaqëson brezin heroik të të rinjve jugorë në luftën e rezistencës kundër SHBA-së për të shpëtuar vendin. Viet është një nga ata të rinjtë tipikë.

Nguyen Thi u ka sjellë lexuesve shumë emocione të paharrueshme për imazhin e Vietnamit. Nëpërmjet kësaj vepre, shkrimtari njëkohësisht vlerësoi cilësitë fisnike të popullit të Jugut në veçanti dhe të popullit tonë në përgjithësi në luftën e rezistencës kundër pushtimit amerikan. Përveç kësaj, Nguyen Thi pohoi gjithashtu se është tradita familjare dhe fryma kombëtare ato që kanë krijuar forcën e madhe të kombit vietnamez.

Kanë kaluar më shumë se 5 dekada, koha mund të zbehë gjithçka, por “Fëmijët në familje” nga Nguyen Thi ka ende një vend të caktuar në zemrat e lexuesve dhe jeton përgjithmonë me kohën. dhe koha. Analizimi i karakterit vietnamez ka bërë që secili prej nesh të japë një kontribut të denjë për vendin. Shpresojmë se artikulli me temën “Analiza e personazheve vietnamezë në tregimin e shkurtër Fëmijët në familjen” e mësipërme ju ka dhënë njohuri të dobishme. Suksese në studimet tuaja!

Shihni më shumë artikuj të shkëlqyeshëm rreth Pyetje dhe përgjigje të letërsisë

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Phân tích nhân vật Việt trong tác phẩm Những đứa con trong gia đình của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *