Soạn bài Ai đã đặt tên cho dòng sông và Phân tích hình ảnh sông Hương

Rate this post

Ka një lumë për të dashuruar për të kujtuar, për të sjellë me vete nostalgji. Duke kompozuar këngën Kush i vuri emrin lumit, do të ndjejmë bukurinë poetike dhe lirike të lumit Parfum që ka lënë shumë nostalgji në shpirtrat e poetëve. Së bashku Cakhia TV/em> Le të zbulojmë, komentojmë, analizojmë dhe hartojmë artikullin Kush e quajti lumin Hoang Phu Ngoc Tuong përmes artikullit më poshtë!

Prezantoni autorin Hoang Phu Ngoc Tuong dhe veprën Kush i vuri emrin lumit

Duke iu referuar tokës ëndërrimtare të Hue me një kapelë konike me poezi dashurie, njerëzit menjëherë mendojnë për lumin e Parfumit që rrotullohet rreth qytetit të lashtë Hue. Ja, janë po këto vende që kanë sjellë shumë frymëzime artistike për poetët dhe shkrimtarët. Për ta kuptuar më mirë veprën, duhet të kemi njohuritë bazë për autorin dhe veprën e mëposhtme.

Rreth shkrimtarit Hoang Phu Ngoc Tuong

 • Hartoni artikullin Kush i vuri emrin lumit që duhet të dimë: Shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong lindi më 9 shtator 1937 në Hue.
 • Vendlindja e shkrimtarit është në komunën Trieu Long, rrethi Trieu Hai, provinca Quang Tri. Aktualisht, shkrimtari është ende duke jetuar në Hue.
 • Autori vjen nga profesioni i mësuesit, në vitet e luftës. Që nga vitet 1950, Hoang Phu Ngoc Tuong ka marrë pjesë gjithmonë aktivisht dhe me entuziazëm në lëvizjet studentore-studente, si dhe në aktivitete anti-amerikane për të shpëtuar vendin.
 • Hoang Phu Ngoc Tuong mori pjesë në art që në moshë shumë të re. Shkroi artikuj për gazeta dhe mbajti postin e Sekretarit të Përgjithshëm të Unionit të Forcave Kombëtare dhe të Paqes në Hue.
 • Përveç kësaj, ai mban edhe poste të rëndësishme si Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Letërsisë dhe Artit Tri Thien, Kryeredaktor i revistave Song Huong dhe Cua Viet.
 • Disa nga veprat e tij të famshme janë pëlqyer nga lexuesit si: Ylli në majë të Phu Van Lau (shenjë stilolaps, 1971), Llampat (1979), Kush i vuri emrin lumit (1985), Gjurmët nëpër qytet (poezi , 1976), Zgjedhësi i Dragoit (poemë) …..
 • Stili artistik: Shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong është i famshëm si një shkrimtar i talentuar në zhanrin e esesë. Stili i tij i të shkruarit ka stilin e tij me një ndërthurje të qetë të njohurive letrare dhe njohurive historike, gjeografike dhe filozofike.
 • Shkrimet e Hoang Phu Ngoc Tuong tregojnë talentin e një amatori në kryeqytet. Në përgjithësi, veprat e tij janë plot humanizëm me urtësi erudite, të frymëzuara nga Hue poetike. Këto janë faqe të mbushura me poezi.
Tham Khảo Thêm:  Đánh Giá sách Bí Mật Của Phan Thiên Ân

Rreth Kush e quajti lumin

 • Gjatë kompozimit të këngës Kush i vuri emrin lumit, kuptuam se kjo vepër është një nga veprat lirike të poetit. Është një nga veprat unike dhe tipike të stilit të të shkruarit të Hoang Phu Ngoc Tuong.
 • Kush e quajti lumin është një ndërthurje e bukurisë lirike me cilësitë intelektuale, argumentet e mprehta dhe të menduarit shumëdimensional.
 • Kush i vuri emrin lumit është nënshkrimi i një shkrimtari në Hue më 4 janar 1981, i shtypur në një libër me të njëjtin emër. Kjo ese ka tre pjesë, një fragment nga pjesa e parë e programit së bashku me një përmbledhje të pjesëve 2 dhe 3 të esesë.

hartoni artikullin Kush i vuri emrin lumit dhe ilustrimet

Përmbledhje e Kush i vuri emrin lumit

 • Vepra është një kujtim për Lumin Parfum poetik dhe lirik të Hue romantike – lumi që ka hyrë në mendjet, historinë dhe zemrat e njerëzve. Duke shkruar artikullin Kush i vuri emrin lumit, duhet të kuptojmë idetë kryesore të secilit paragraf në artikull që autori ka nxjerrë në pah.
 • Kur shkon në rrjedhën e sipërme, përroi Huong Giang sjell bukuri të egër plot egërsi me shumë pragje misterioze. Lumi Parfum krahasohet me eposin e pyllit të vjetër.
 • Kur ktheheni në deltë, përroi Huong Giang i mahnit njerëzit me bukurinë e tij poetike dhe lirike. Në të dy anët e lumit, azaleas janë të kuqe të ndezur. Lumi është i butë si mëndafshi, skena është e bukur si një pikturë me bojëra uji.
 • Kur kalon nëpër qytetin Hue, lumi Parfum rrjedh ngadalë përsëri. Shkrimtari e ka krahasuar këtë lumë me një vajzë që luan kitarë natën vonë. Lumi Huong Giang gjithashtu ka një bukuri të qetë të lidhur me historinë heroike dhe tragjike të vendit. Ky lumë është i lidhur me kështjellën Hue si Kieu dhe Kim Trong.

Hartoni artikullin Kush i vuri emrin lumit

Për të kuptuar më mirë përmbajtjen artistike të veprës, si dhe rrethanat e lindjes dhe vlerën e kësaj stilolapsi të shenjtë, lexuesit gjatë hartimit të artikullit Kush e quajti lumin duhet t’u përgjigjen disa pyetjeve në program. .

Paraqitja e esesë Kush i vuri emrin lumit

Fragmenti i mësuar mund të ndahet në dy pjesë kryesore me përmbajtje dukshëm të ndryshme:

 • Pjesa 1 – Nga fillimi në “atdhe”: shkrimtari tregon për udhëtimin e prejardhjes Huong Giang
 • Pjesa 2 – Pjesa tjetër e fragmentit: Lumi i Parfumit është një lumë poezie dhe historie

Lumi Parfum përmes përshkrimit të shkrimtarit

Në rajonin e rrjedhës së sipërme, Lumi i Parfumit ka një bukuri të butë, paqësore, plot poezi lirike, si një grua e re simpatike dhe e butë.

Disa bukuri të lumit

 • Kur në xhungël: Lumi duket i egër, i lirë dhe i egër, si “eposi i xhunglës”
 • Kur del nga pylli: Lumi mbart bukurinë e mençurisë, i butë si një nënë aluviale.
 • Kur kalon nëpër kështjellë: lumi është si një rrip mëndafshi i butë me bukurinë magjike të “blu herët, mesditë e artë, pasdite vjollcë”.
 • Kur kaloni periferitë e Kim Long: lumi Huong Giang është më i gëzuar dhe më aktiv

Arti i përdorur nga shkrimtari kur përshkruan lumin

 • Hoang Phu Ngoc Tuong është shumë i talentuar në penën e tij dhe delikat në art sepse ka kombinuar me mjeshtëri metodat artistike si personifikimi, shoqërimi, krahasimi, metafora.
 • Fjalë dashurie sensuale dhe shprehëse, shoqërime të mrekullueshme të përfshira
 • Ritmi është i fortë dhe i shpejtë, por jo më pak fleksibël dhe i butë.
Tham Khảo Thêm:  Giáo án Địa lý lớp 7 bài 16: Đô thị hóa ở đới ôn hòa

Cilësia e lumit Parfum kur kthehet në deltën dhe zonat bregdetare

Lumi Huong Giang para se të vijë në Hue në rrafshnalta dhe periferi përshkruhet qartë kur studiojmë dhe përgatisim mësimin Kush i vuri emrin lumit.

 • “Si një vajzë e bukur që fle në ëndërr…” u zgjua nga i dashuri i saj i ëndrrave. Dhe prej këtu nis rrugëtimi i rrjedhës së re.
 • “Parfume River është fleksibël dhe non-stop” sjell një formë të re, një vitalitet të ri me shumë aspirata.

+) Nga kryqëzimi i javës, rryma rrjedh në drejtimin veri-jug, duke kaluar përmes ishullit

+) Drejtimi veriperëndimor, rreth Nguyet Bieu, Luong Quan.

+) Lumi papritmas tërhoqi një hark, duke përqafuar këmbët e malit Thien Mu dhe më pas ngadalë rrjedh përsëri në Hue.

Gjatë kompozimit të esesë Kush e quajti lumin, mund të shohim se pasazhi që përshkruan lumin Parfum teksa rrjedh në periferi të qytetit dhe rrafshnalta ka demonstruar aftësi të shkëlqyera vëzhguese, fjalor të larmishëm dhe të pasur emocional. nga shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong.

hartoni artikullin Kush i vuri emrin lumit dhe artit në artikullin e autorit

Karakteristikat e lumit Parfum kur derdhet në kryeqytetin antik të Hue

Zbulimi i talentuar i shkrimtarit për bukuritë e dallueshme të lumit tregon dashurinë e thellë të këtij artisti për atdheun e tij. Le të kompozojmë këngën Kush e quajti lumin përmes veçorive të lumit Huong Giang kur ai derdhet në Hue:

Lumi Parfum në zemër të kryeqytetit antik

 • Lumi duket se ka gjetur rrugën e duhur të kthimit, është bërë më i gëzuar – si një vajzë që ka kaluar kaq shumë ndryshime, kaq shumë mënyra për t’u rikthyer te mandarina dhe që vlon nga njerëzimi. Dashuria ime.
 • Lumi e përshëndet qytetin me imazhe të bukura. Përkulet si një hark shumë i butë i Con Hen me heshtjen pa fjalë të fjalës “po”. Kjo është një shprehje shumë e zhytur në mendime, diskrete dhe e dashur në stilin e njerëzve Hue.
 • Shpirti i lumit ishte në harmoni me qytetin. Shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong e krahasoi atë me shumë lumenj të tjerë në botë për të nxjerrë në pah hijeshinë, ndrojtjen dhe qetësinë e lumit Parfum. Ndryshe nga nxitimi, duke kaluar shumë shpejt nga lumenjtë e tjerë, lumi Parfum në punë kur kompozonte këngën Ai e quajti lumin me një bukuri të butë dhe jashtëzakonisht të lidhur me tokën dhe njerëzit e Hue.
 • Lumi është si nëna e këngëve dhe teksteve popullore. Më pas, shkrimtari tregoi lumin Parfum me kryeqytetin e lashtë Hue si dashurinë mes Thuy Kieu dhe Kim Trong. Duke hartuar artikullin Kush e quajti lumin, lexuesit mund të ndjejnë cilësinë romantike dhe poetike të lumit pikërisht nga këto krahasime shumë personale dhe të thella.

Parfume River i jep lamtumirën Hue

 • Lumi Huong Giang përshkruhet se lëviz ngadalë, si për të ngushëlluar njerëzit që të mos jenë shumë të trishtuar para ndryshimeve të përkohshme të jetës. Me një këndvështrim lirik në stilin e artit së bashku me një zë besnik ndaj atdheut të saj, shkrimtarja Hoang Phu Ngoc Tuong parashikoi lumin e Parfumit si një vajzë Kieu që kthehej për të gjetur Kim Trong…
 • Duke hartuar artikullin Kush i vuri emrin lumit, shohim se shkrimtari ka treguar një dashuri jashtëzakonisht të sinqertë për natyrën dhe vendin. Konkretisht, kur përshkruhet me dashuri të zjarrtë për Hue, lumi i Parfumit shfaqet i bukur dhe i gjallë, plot shpirt me vetë emocionet e një gruaje të bukur.
Tham Khảo Thêm:  Top 5 Trường THCS tốt nhất tỉnh Hà Nam

Cilësitë e lumit Parfum në histori dhe poezi

 • Lumi shfaqet me bukuri të lashtë, tradita ka shpëtuar imazhin e shumë talenteve si dhe subjektin e përjetshëm të shumë veprave artistike dhe shumë poezive. Hoang Phu Ngoc Tuong vlerësoi sharmin si dhe bukurinë poetike të maleve.
 • Për këtë lumë janë shkruar shumë vepra dhe ese. Megjithatë, shumica e punimeve e shikojnë lumin nga perspektiva e historisë kombëtare si dhe historisë së lumit. Vetë shkrimtari ka bërë zbulime unike dhe të reja për lumin Parfum nga këndvështrimi i historisë poetike:

+) Nga një këndvështrim historik: Autori ka treguar një sërë ngjarjesh të rëndësishme historike të kombit, shkurt por edhe plot detaje, të lidhura me këtë lumë. Kur hartojmë artikullin Kush e emëroi lumin, duhet të analizojmë imazhin e Huong-ut herët me bukuri historike me detaje specifike në fragment.

+) Nga këndvështrimi poetik: Shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong ka rrëfyer veprat poetike të shkruara për lumin e parfumit, nga këndvështrimi unik i Tan Da, tek bukuria ëndërrimtare në poezinë e Cao Ba Quat, nga nostalgjia në poezinë e Cao Ba. Poezia e Huyen Thanh Quan, për fuqinë e ringjalljes në poezinë e Huu… Linja Huong Giang është me të vërtetë një burim i pafund frymëzimi për shumë shkrimtarë dhe artistë.

hartoni artikullin Kush i vuri emrin lumit dhe komentoni stilin e artit të autorit

Komentoni stilin artistik të Hoang Phu Ngoc Tuong

Writers of Hue zotëron një stil shkrimi shumë unik dhe unik. Kjo tregohet konkretisht kur mësojmë, analizojmë dhe hartojmë artikullin Kush i vuri emrin lumit. Këtu janë disa pika kryesore të stilit të Hoang Phu Ngoc Tuong:

 • Shkrimtari ka një dashuri të pasionuar, të thellë për atdheun e tij, lidhje dhe zell për peizazhin dhe njerëzit e Hue.
 • Stili unik dhe unik i shkrimit të shkrimtarit me përdorimin e zgjuar të teknikave të krahasimit dhe kontrastit.
 • Autori ka kombinuar në mënyrë të shkëlqyer shumë teknika artistike si personifikimi, krahasimi, metafora…
 • Vepra është një shoqatë, imagjinatë e pasur, njohuri të thella në shumë fusha si gjeografia, historia, kultura dhe arti…
 • Gjuha në Ai e quajtur lumi është shumë e larmishme, e pasur, e pasur me imazhe, shumë ndjellëse.

Mund të shihet se Ai i quajtur lumi është një vepër e shkëlqyer eseistike nga shkrimtari Hoang Phu Ngoc Tuong. Qarku emocional i veprës shfaqet në harmoni me bukurinë unike dhe karakteristike të lumit Parfum. Shkrimtari ka qenë shumë i suksesshëm kur përshkruan bukurinë dhe shpirtin e lumit që mban gjurmët e tokës dhe njerëzve të Hue.

Shkrimi i artikullit Kush i vuri emrin lumit na ndihmon të ndiejmë penën e talentuar të Hoang Phu Ngoc Tuong si dhe bukurinë poetike, lirike të lumit poetik Parfum. Shpresojmë se artikulli i mësipërm ju ka dhënë gjithashtu informacione të dobishme për procesin e kërkimit dhe mësimit. Nëse keni ndonjë kontribut të mëtejshëm në temën e kompozimit të artikullit Kush i vuri emrin lumit, ju lutemi lini një koment më poshtë që të mund të diskutojmë më shumë!

Shihni më shumë >>> Duke analizuar bukurinë epike të personazhit Tnú në pyllin e gjarpërinjve

Shihni më shumë >>> Analiza e karakterit të gruas së peshkimit në veprën Varka përtej

Shihni më shumë artikuj të shkëlqyeshëm rreth Literatura Pyetje dhe Përgjigje

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Soạn bài Ai đã đặt tên cho dòng sông và Phân tích hình ảnh sông Hương của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *