Soạn bài Sóng Xuân Quỳnh và Phân tích hình tượng sóng và em

Rate this post

E quajtur “mbretëresha e poezisë së dashurisë” – Xuan Quynh është një nga poetët tipikë të poezisë moderne vietnameze. Vala e Xuan Quynh është një vepër tipike e stilit të poezisë lirike dhe emocionale të një poeteje femër. Së bashku Cakhia TV/em> Le të mësojmë, të hartojmë artikuj si dhe të analizojmë imazhin e valëve dhe fëmijëve në Song Xuan Quynh përmes artikullit më poshtë!

Kompozitori Tong Xuan Quynh

Ndershmëria dhe e pasura me elemente lirike në jetën e përditshme janë tipare unike të poezisë së poetes Xuan Quynh. Në poezinë e saj ka gjithmonë një dëshirë të zjarrtë për dashuri dhe lumturi familjare. Le të përgatisim këngën Xuan Quynh përmes disa pyetjeve në Literaturën 6 më poshtë

Paraqitja e poemës së këngës Xuan Quynh

Valët e Xuan Quynh u kompozuan në vitin 1967 kur këngëtarja kishte një ekskursion në detin Diem Dien, rrethi Thai Thuy, provinca Thai Binh. Kjo poezi u ribotua më vonë në vëllimin “Lulet përgjatë llogoreve”. Poema Vala e Xuan Quynh mund të ndahet në tre pjesë kryesore:

  • Dy strofat e para: Imazhi i valëzuar dhe dashuria
  • Katër strofat e ardhshme: Dashuria dhe nostalgjia e personazhit lirik
  • Majtas: Dashuria dhe aspirata e poetit

Komentoni tonin dhe intonacionin e poezisë

  • Poezia është e shkurtër dhe e rregullt
  • Ritmi i poezisë ngjall jehonën e valëve të detit.
  • Poema është e rimuar, e rimuar, me imazhe dallgësh që ndjekin njëra-tjetrën.

Përgatitni mësimin Xuan Quynh dhe përgjigjuni pyetjeve në program

Analizoni imazhin e valëve dhe dashurisë në Valët e Xuan Quynh

Vargjet hapëse janë të mbushura me emocionet e personazhit subjekt në çdo valë të detit. Le të dëgjojmë se çfarë thonë dallgët dhe dashurinë e poetit në strofën e parë:

“E dhunshme dhe e butë

I zhurmshëm dhe i qetë

Lumi nuk më kupton

Valët gjejnë oqeanin”

Vargjet me pesë fjalë që ndjekin njëra-tjetrën së bashku me artin e aftë të kontrastit të përdorur si me zë të lartë, intensiv dhe të butë, përfaqësojnë gjallërisht valët e deteve dhe qiellit të gjerë e të kundërt. Kur deti është i qetë, ai është i qetë dhe i butë, i qetë dhe paqësor. Kur deti është i trazuar, stuhia është gjithmonë e egër dhe e zhurmshme. Huazimi i imazhit të Song Xuan Quynh, e cila shprehu me mjeshtëri ndjenjat e saj me flakën e ndezur të dashurisë – gjithmonë e luhatshme, e zjarrtë për të “mos qëndruar kurrë në vend”.

Në të vërtetë, dashuria për një vajzë nuk qëndron kurrë, ajo gjithashtu luhatet lart e poshtë me çdo nivel emocional. Ka raste kur më mungon butësisht dhe në heshtje “edhe në ëndrrat e mia dhe zgjuar”, ka raste kur ajo dashuri është aq intensive dhe intensive, sa dua të digjem me gjithë zemër për dashurinë.

Ky është zëri i një vajze të re të dashuruar, e të njëzetat ëndërrimtare. Zëri i imazhit të valëve, tingulli i pianos është një metaforë për një zemër të sinqertë, të sinqertë, gjithmonë të ndezur nga rinia dhe pasion i fortë.

Tham Khảo Thêm:  TÌM HIỂU VỀ NHỊ THỨC NEWTON

Lumenjtë, dallgët dhe pellgjet janë tre imazhe të bukura në dy rreshtat e fundit të strofës së parë të poemës. Ato harmonizohen dhe plotësojnë njëra-tjetrën: lumenjtë dhe pishinat bëjnë valë, dhe valët janë vërtet kuptimplote vetëm kur kthehen në det të hapur. Çdo rrahje e dallgëve rrotullohet vazhdimisht, nga një zemër e vogël që dëshiron të shtrijë dorën deri te deti i madh, të çajë fort ngushtësinë për të arritur në hapësirën e madhe.

“Valët e vjetra
Dhe të nesërmen ende e njëjta gjë
Mall për dashuri
Rimëkëmbja në gjoksin e një fëmije”

Dashuria në thelb është mall dhe rikuperim, është mall, është plot jetë. Pasthirrma “Oh” e hap vargun si klithma e një zemre të dashuruar. Përdorimi i dy frazave të kundërta kohore “në të shkuarën” dhe “të tashmen” shton bukurinë dhe bukurinë e valëve në dashurinë e çiftit. Lloji i dashurisë që i bën njerëzit të pasionuar, të çmendur në nostalgji.

“Ditët që nuk u pamë / Zemra e anijes u thye / Ditët që nuk u pamë / Deti i argjendtë i mungonte?”. Vetëm ata që janë të dashuruar e dinë se sa e fortë është ndjenja e mallit dhe mallit. Aspirata e dashurisë e personazhit lirik në valët e erës së Xuan Quynh është gjithashtu disponimi i shumë vajzave të dashuruara. Këngëtarja ka shprehur ndjenjat e saj dhe njëkohësisht ka shprehur ndjenjat e shumë vajzave të reja të dashuruara.

duke analizuar imazhin e dallgëve dhe të dashurisë në poezinë e Xuan Quynh

Dashuria dhe nostalgjia e personazhit lirik në Song Xuan Quynh

Nostalgjia është një pishinë, një lumë, dashuria është një valë argjendi. Përmes imazhit të valës së dashurisë, poetja jonë ka shprehur nevojën e saj për vetëshpjegim dhe vetëdije. Megjithatë, kjo vetëdije ende nuk mund të shpjegojë se sa e ndërlikuar është dashuria?

“Përballë të gjitha stuhive
Unë mendoj për ty, unë
Mendoj për detin e madh
Nga vijnë valët? “

Nëse në të kaluarën, poetja Xuan Dieu merrte hua imazhe të detit për të folur për dashurinë, tani Xuan Quynh jonë ka huazuar valë për të shprehur dashurinë dhe nostalgjinë e saj. Këto janë emocione të pasura që vetëm dashuria mund t’u sjellë njerëzve.

Së bashku me imazhin e valëve, nuk mund të mos përmendim imazhin e “ju” në Wave Xuan Quynh. Valët janë imazhe metaforike që shprehin gjendjen shpirtërore të një vajze kur është e dashuruar, imazhi i “ty” është mishërimi i egos lirike. Dy personazhet “valë” dhe “em” janë dy, por në fakt janë një – një lloj i veçantë mishërimi në poezinë e dashurisë së Xuan Quynh. “Vala” dhe “em” – dy imazhe që shkrihen së bashku si një foto me një hije, e ndihmojnë poetin të shprehë plotësisht të gjitha disponimet e tij.

“Dalët nisin nga era
ku fillon era?
As unë nuk e di
Kur dashurohemi? ”

Era nis dallgët, por a fillon era me dashuri? Poeti Xuan Quynh u çudit dhe u çudit për origjinën e dashurisë. Më pas ajo tregon se sa e butë dhe e sinqertë është. Dashuria ka qenë gjithmonë një emocion i pashpjegueshëm dhe i pakapshëm, sepse ndonjëherë edhe të brendshmit janë të paqartë, duke mos ditur burimin që filloi ta krijojë, dhe Xuan Quynh nuk bën përjashtim.

Është e çuditshme, nuk e di as kur u dashuruam? Kjo është gjithashtu një pyetje e vjetër që i bën shumë të rinj të habiten dhe të shqetësohen. Kush e përcaktoi, e kuptoi thellë konceptin e dashurisë? Dashuria nuk ka përgjigje të saktë, nuk ka moshë, as nuk matet në mënyrë specifike sepse në thelb është një mister midis dy shpirtrave.

Tham Khảo Thêm:  Giáo án tiếng Anh lớp 10 chương trình mới trọn bộ năm học 2021 – 2022

Që nga kohra të lashta, dashuria është në thelb një problem i vështirë për t’u zgjidhur dhe është gjithashtu një poezi e pafund. Shpirtrat që janë të sinkronizuar kur janë të dashuruar gjithmonë dëshirojnë lidhjen dhe harmoninë, dëshirojnë të eksplorojnë dhe të mësojnë, por nuk mund ta shpjegojnë dashurinë. Ngjyra e nostalgjisë, askush nuk e di se çfarë është, vetëm kaq shumë njerëz janë zhytur në ngjyrën kadife të nostalgjisë.

“Valët në humnerë
Valët në ujë
Oh dallgëve u mungon bregu
Nuk mund të fle ditë e natë
Zemra me mungon
Edhe në ëndrrat e mia, unë jam zgjuar”

E gjithë poezia Song Xuan Quynh është si valë që ndjekin njëra-tjetrën pafundësisht. Valët e nostalgjisë. Në këtë strofë, përmes imazhit të dallgëve, nostalgjia shprehet përmes imazhit të dallgëve që kujtojnë bregun “ditë e natë pa gjumë”. Ngritja në zemrën e poetit është nostalgji. Ai është i përjetshëm dhe zë gjithë hapësirën-kohën. Nostalgjia mbart një kuptim të thellë, shkon deri në fund, edhe në ëndërr…

Aq sa dallgët godasin bregun, aq shumë i mbushet nostalgjia. Dashuria e vajzës ishte e fortë dhe intensive, e pastër, besnike dhe e thjeshtë. Poeti ynë modern flet në mënyrë shumë reale, të guximshme dhe të sinqertë për dëshirat e tij pasionante dhe të pambuluara për dashurinë.

“Nën ujë – mbi ujë” është një kontrast ndjellës, i cili gjithashtu ndihmon në krijimin e një mbivendosjeje të pafund të valëve që përplasen me bregun. Ashtu si Wave Xuan Quynh, shpirtrat e shumë vajzave të dashuruara janë gjithashtu të ndërlikuara dhe të vështira për t’u kuptuar. Udhëtimi nëpër hapësirën e madhe dhe kohën e thellë të nostalgjisë e bënë atë dashuri kaq të bukur.

Vala e Xuan Quynh është një poezi shumë e sinqertë dhe e dashur. Aty lexuesi mund të shohë ndjenjën e tejmbushur të zemrës:

“Edhe pse në veri
Edhe pse në jug
Kudo që mendoj
Drejt jush – një drejtim”

Veriu apo Jugu, është vetëm një metaforë që përfaqëson distancën gjeografike që dashuria duhet të kapërcejë. Wave Xuan Quynh ka treguar një vajzë që është e gatshme të sakrifikojë intensivisht për dashurinë. Poeti pohon një dashuri të fortë dhe besnike”një mënyrë” Vendi juaj. Çdo fije dashurie u përpoqa të lidhja me ty…

Një dashuri e pandryshueshme, një dashuri e zjarrtë që nuk pushon së ndezuri. Nëse në vargjet e mëparshme është një dëshirë për dashuri, strofat e mëposhtme janë shenja plot ankth dhe shqetësim.

“Atje jashtë, oqeani
Valët e njëqind mijë
Cili nuk del në breg?
Pavarësisht të gjitha pengesave”

Vendndodhja “jashte” Pavarësisht se sa larg, zemra ime është ende e hapur për të mirëpritur oqeanin – ku valët e dashurisë për mijëra vjet goditën bregun. Aq larg, dallgët ende kapërcejnë shumë pengesa për të arritur në breg. Ashtu si ju – një personazh lirik që kapërcen shumë vështirësi dhe vështirësi për t’ju parë, merr kaq shumë dashuri.

dashuria dhe nostalgjia e personazhit lirik në valën e pranverës

Dashuria dhe aspirata e poetit në Këngën Xuan Quynh

Vargjet vazhdojnë të shtrijnë aq shumë emocione të personazhit lirik. Poezi me mendime dhe ndjenja. Song Xuan Quynh lindi në vitin 1967 kur po kalonte një ndarje. Megjithatë, ajo grua nuk e ka humbur optimizmin dhe besimin në dashurinë e vërtetë. Vajza ende ushqen shumë besime për lumturinë e ardhshme.

“Jeta është shumë e gjatë”
Kanë kaluar vite
Si një parashutë e gjerë
Retë ende fluturojnë larg.

Poeti ynë do thellë, intensivisht, por ende zgjuar për të njohur sprovat dhe mundimet e dashurisë. “Sado e gjatë apo e gjerë” janë thëniet e përafërta për periudhën e viteve dhe viteve me pak ankth të një vajze kur bie në dashuri. Sidoqoftë, dy fjalitë e mëposhtme në strofë janë pohimet dhe besimet që Xuan Quynh dëshiron t’u përcjellë lexuesve.

Tham Khảo Thêm:  3326 câu trắc nghiệm chuyên đề hàm số trong các đề thi thử Toán năm học 2017 – 2018

Një sërë imazhesh metaforike si “ai det”, “retë e qiellit”, “vitet e vitit” me sisteme të kundërta, kanë treguar paragjykimin e vetëdijshëm të autorit. Koha është ende e gjatë, por vitet do të kalojnë, dallgët do të dalin në breg dhe retë e vogla do të kalojnë detin e gjerë për të arritur larg.

Valët e Xuan Quynh janë tingulli i zemrave të qara, dashuria fisnike dhe vetëmohuese. Poeti dëshiron që vala e vogël të përzihet me dashurinë e detit të madh për të jetuar plotësisht dashurinë:

“Si mund të shkrihet?
Bëhuni njëqind valë të vogla
Në detin e madh të dashurisë
Le të të përkëdhelin ende mijëra vjet”

Mbiemër “si” Poema hapet me një pikëpyetje të poetit. Si përzihen dallgët me detin në mënyrë që mijëra vjet të mund të përqafohen dhe të përkëdhelen? Si mund të mos jetë larg dashuria jonë?… Jeta është një det i madh dashurie, kujtimet e pashlyeshme shkrihen në njëqind valë të vogla. Vala Xuan Quynh nuk është një imazh që përmban vetminë, ftohtësinë, por krenarinë si në poezinë e vjetër romantike.

A është dëshira e artistit për t’u shndërruar në njëqind valë të vogla që në fund me ndjenja të sinqerta dashurie, të jetë ëndrra e Xuan Quynh për të përjetësuar dashurinë? “Njerëzit që i duan njerëzit, jetojnë për ta dashur njëri-tjetrin– Poeti To Huu tha dikur kështu. Këto janë jehonat e dashurisë dhe nostalgjisë pasionante në Kënga e Xuan Quynh.

Vala e Xuan Quynh është një vepër unike si në përmbajtje ashtu edhe në art. Suksesi i poezisë është në ndjenjat shumë reale dhe të sinqerta të personazhit lirik – vajzës së dashuruar. Në të njëjtën kohë, vlen të përmendet edhe talenti i stilolapsit të Xuan Quynh me përdorimin e formës poetike pesëfjalëshe së bashku me metodat delikate artistike.

Dashuria dhe aspirata e poetit në valën e pranverës

Kuptimi i Valës Xuan Quynh i bën lexuesit të vlerësojnë më shumë shpirtin e poetit dhe në të njëjtën kohë të kuptojnë mendimet që këngëtarja ka përcjellë në poezinë e saj. Shpresojmë se artikulli mbi temën Xuan Quynh ju ka ndihmuar të merrni njohuritë më të dobishme!

Shihni më shumë >>> Ndjeni poezinë Vala nga poeti Xuan Quynh – Letërsia 12

Shihni më shumë >>> Sintetizoni, analizoni dhe përgatitni artikullin Quietly Sapa nga Nguyen Thanh Long

Shihni më shumë >>> Duke analizuar bukurinë epike të personazhit Tnú në pyllin e gjarpërinjve

Shihni më shumë >>> Analiza dhe kompozimi i kitarës Lorca

Shihni më shumë artikuj të shkëlqyeshëm rreth Pyetje dhe përgjigje të letërsisë

Vlerësoni këtë postim

Vlerësoni këtë postim

Trên đây là bài viết Soạn bài Sóng Xuân Quỳnh và Phân tích hình tượng sóng và em của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *