Top 10 Trường đại học danh tiếng nhất tại Úc

Rate this post

Universiteti Kombëtar Australian

Universiteti Kombëtar Australian (ANU) është themeluar në vitin 1946. Dhe është i vetmi universitet australian i themeluar sipas Aktit të Parlamentit Federal, është një nga qendrat kryesore kërkimore në Australi. Qëllimi fillestar ishte krijimi i një mjedisi të favorshëm për studimet pasuniversitare. Shkolla aktualisht drejtohet nga fituesi i Çmimit Nobel në Fizikë për vitin 2011, Brian Schmidt. Këtu ishin 6 persona të nderuar për të marrë çmimin Nobel, duke qenë pedagogë apo alumni të shkollës.

Instituti kryesor i shkollës ndodhet në Canberra (kryeqyteti i Australisë) me një sipërfaqe prej 145 hektarësh duke përfshirë konvikte, laboratorë, salla leksionesh… Më shumë se 22,500 studentë zgjodhën të studionin në ANU në 2015. Shkolla krijoi shumë njerëz . Diplomat tuaja janë: Biznes, Drejtësi, Teknologji Informacioni, Studime Azi & Paqësor, Arte dhe Shkenca Sociale…


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 2 6125 5111

Faqja e internetit: anu.edu.au

Facebook: facebook.com/TheAustralianNationalUniversity

Një cep i oborrit të shkollës së ANU
Një cep i oborrit të shkollës së ANU
Universiteti Kombëtar Australian
Universiteti Kombëtar Australian

Universiteti Monash (Universiteti Monash)

Universiteti Monash u themelua në vitin 1958, me emrin e inxhinierit dhe udhëheqësit ushtarak John Monash me mbi 60,000 studentë të regjistruar. Universiteti ka 6 vendndodhje të ndryshme në Victoria me kampuse në: Berwick, Caulfield,
Peninsula, Clayton, Gippsland dhe Parkville janë investuar me pajisje moderne të standardeve ndërkombëtare.

Në Monash, ne mësojmë një sërë profesionesh që korrespondojnë me inovacionin e kohës: Teknologji Informacioni, Drejtësi, Art dhe Dizajn, Ekonomi dhe Administrim Biznesi, Letërsi, Arsim, Shkenca Shëndetësore Shëndeti – Infermieri dhe shkencë, Mjekësi, Farmaci, Inxhinieri. Alumni të shquar të Monash përfshijnë muzikantin Nick Cave, romancierin e vlerësuar me çmime Peter Carey dhe dramaturgun David Williamson.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 3 9902 6000

Faqja e internetit: monash.edu

Facebook: facebook.com/Monash.University

Universiteti Monash
Universiteti Monash
Universiteti Monash (Universiteti Monash)
Universiteti Monash (Universiteti Monash)

Universiteti i Melburnit (Universiteti i Melburnit)

Universiteti i Melburnit është universiteti i dytë më i vjetër publik në Australi. Shkolla ndodhet në Melburn – Victoria, e themeluar në vitin 1853. Kampusi kryesor në Parkville është ngjitur në veri të qendrës së qytetit, Melburni gjithashtu ka shumë kampuse të tjera të shpërndara në të gjithë Victoria. Universiteti i Melburnit përbëhet nga 10 fakultete: Fakulteti i Arkitekturës, Ndërtimit dhe Planifikimit, Fakulteti i Ekonomisë dhe Tregtisë, Fakulteti i Teknologjisë, Fakulteti Juridik, Fakulteti i Mjekësisë – Stomatologji dhe Shkenca Shëndetësore, Fakulteti i Ekonomisë dhe Tregtisë, Fakulteti i Shkencave dhe Teknologjia. shkencat natyrore, Fakulteti i Mjekësisë Veterinare dhe Bujqësisë, Fakulteti i Arteve, Kolegji i Arteve Victoria dhe Konservatori i Muzikës në Melburn.

Tham Khảo Thêm:  119+ Hình xăm đầu lâu xương chéo Đẹp 2023 & Ý nghĩa nhất

Këtu ju do të bashkoheni me një trup studentor ndërkombëtar nga 130 vende të botës me 47,000 studentë dhe 6,500 staf, deri në 280,000 alumni.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 3 9035 5511

Faqja e internetit: unimelb.edu.au

Facebook: facebook.com/unimelb

Kampusi në Parkville
Kampusi në Parkville
Universiteti i Melburnit (Universiteti i Melburnit)
Universiteti i Melburnit (Universiteti i Melburnit)

Universiteti i Queensland (Universiteti i Queensland)

Universiteti i Queensland është një universitet publik, i themeluar në vitin 1909. Regjistrimi është rreth 50,000 studentë, duke përfshirë më shumë se 12,000 studentë ndërkombëtarë. Motoja e shkollës është “Shkenca dhe Puna”, UQ është gjithashtu një anëtar themelues i grupit G8.

Shkolla funksionon në 3 kampuse: kampusi i Shën Lucia, kampusi Gatton dhe kampusi Ipswich. Me përjashtim të kampusit të Ipswich, Universiteti i Queensland ofron strehim studentor në kampus. Universiteti përbëhet nga 10 fakultete: Fakulteti i Ndërtimit dhe Planifikimit, Fakulteti i Biznesit, Fakulteti i Edukimit, Fakulteti i Inxhinierisë, Fakulteti i Shëndetësisë dhe Komunitetit, Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit, Fakulteti i Kreativitetit – Dizajn dhe Performancës, Fakulteti i Gjuhëve. Gjuhët – Anglishtja dhe programet e rrugës, Fakulteti i Drejtësisë dhe Gjykata, Fakulteti i Shkencave dhe Matematikës. Alumni të shquar të UQ përfshijnë një laureat të Nobelit, dy drejtues të kompanisë Fortune 500, fituesin e Oskarit Geoffrey Rush dhe poetin Bronwyn Lea.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 7 3365 1111

Faqja e internetit: uq.edu.au

Facebook: facebook.com/uniofqldsea

Universiteti i Queensland
Universiteti i Queensland
Universiteti i Queensland (Universiteti i Queensland)
Universiteti i Queensland (Universiteti i Queensland)

Universiteti i Uellsit të Ri Jugor (Universiteti i Uellsit të Ri Jugor)

Universiteti i Uellsit të Ri Jugor (UNSW) u themelua në vitin 1949, me seli në Kensington (një periferi të Sidneit). Është një nga universitetet më të mira në Australi dhe ka hyrë në listën e 100 universiteteve më të mira në botë. Universiteti ka 8 fakultete: Fakulteti i Biznesit, Fakulteti i Mjedisit të Ndërtuar të UNSW, Fakulteti i Drejtësisë, Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike, Fakulteti i Shkencave, Fakulteti i Arteve dhe Shkencave Sociale, Fakulteti i Artit dhe Dizajnit.

Të diplomuarit e shkollës marrin oferta pune nga shumë punëdhënës me reputacion, paga mesatare fillestare është më e lartë se shumë universitete të tjera.

KOMUNIKIMET:

Telefon: +61 2 93851000

Faqja e internetit: unsw.edu.au

Facebook: facebook.com/unsw

Rruga kryesore në UNSW
Rruga kryesore në UNSW
Universiteti i Uellsit të Ri Jugor (Universiteti i Uellsit të Ri Jugor)
Universiteti i Uellsit të Ri Jugor (Universiteti i Uellsit të Ri Jugor)

Universiteti i Sidneit (Universiteti i Sidneit)

Universiteti i Sidneit E themeluar në 1850, është universiteti më i vjetër në vend. Universiteti i Sidneit është gjithashtu një nga universitetet më prestigjioze në botë sipas renditjes akademike botërore. Universiteti i Sidneit përfshin të gjitha fakultetet më poshtë, ju mund të zgjidhni të studioni 1-2 programe në këto fakultete: Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit, Fakulteti i Arkitekturës, Fakulteti i Dizajnit dhe Planifikimit, Shkencave Sociale dhe Humane, Fakulteti i Biznesit, Fakulteti i Stomatologji, Fakulteti i Edukimit dhe Punës Sociale, Fakulteti i Inxhinierisë, Fakulteti i Shkencës dhe Shëndetësisë, Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Infermierisë dhe Mamisë, Fakulteti i Farmacisë, Fakulteti i Shkencave, Fakulteti i Arteve, Fakulteti i Mjekësisë Veterinare.

Tham Khảo Thêm:  Thuyết minh về một danh lam thắng cảnh của đất nước, quê hương

Shkolla ka pasur shumë studentë, studentët marrin çmime prestigjioze Nobel dhe Crafoord. Të paktën gjashtë kryeministra australianë morën pjesë në shkollë, duke përfshirë kryeministrin e parë Edmund Barton të zgjedhur në 1901 dhe Kryeministrin aktual Tony Abbott.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 2 8627 1444

Faqja e internetit: sydney.edu.au

Facebook: facebook.com/sydneyuni

Universiteti i Sidneit
Universiteti i Sidneit
Universiteti i Sidneit (Universiteti i Sidneit)
Universiteti i Sidneit (Universiteti i Sidneit)

Universiteti i Australisë Perëndimore

Universiteti i Australisë Perëndimore u krijua në 1913 nga Parlamenti i Australisë Perëndimore. Universiteti mban gjithmonë pozicionin e parë ose të dytë në renditjen e universiteteve më të mira në Australi dhe është në 100 universitetet më të mira me cilësinë më të mirë të trajnimit në mbarë botën. Shkolla ka qenë anëtare e grupit G8 që nga fillimi i saj.

Aktualisht ka rreth 25,000 studentë që studiojnë në Universitetin e Australisë Perëndimore, duke përfshirë 19,000 studentë universitarë dhe 6,000 studentë pasuniversitarë. Universiteti përbëhet nga 12 fakultete: Fakulteti i Arkitekturës dhe Arteve të Aplikuara, Fakulteti i Arteve, Fakulteti i Biznesit, Fakulteti i Inxhinierisë Kompjuterike dhe Softuerëve, Fakulteti i Shkencave, Fakulteti i Inxhinierisë, Fakulteti i Drejtësisë, Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Edukimit, Fakulteti i Bujqësisë, Fakulteti i Psikologjisë, Fakulteti i Muzikës.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 8 6488 6000

Faqja e internetit: uwa.edu.au

Facebook: facebook.com/universitywa

Universiteti i Australisë Perëndimore
Universiteti i Australisë Perëndimore
Universiteti i Australisë Perëndimore
Universiteti i Australisë Perëndimore

Universiteti i Adelaide

Është një universitet publik në qytetin e Adelaide, i themeluar në 1874 dhe universiteti i tretë më i vjetër në Australi pas Universitetit të Sidneit dhe Universitetit të Melburnit. Aktualisht shkolla ka 25,000 nxënës. Universiteti i Adelaide është një zgjedhje e shkëlqyer për studentët ndërkombëtarë për shkak të cilësisë së mësimdhënies dhe shërbimit të shkëlqyer.

E vendosur në Adelaide – një qytet miqësor, i sigurt me një kosto jetese më të ulët se shumica e qyteteve të tjera të mëdha Australiane. Fakultetet e trajnuara në shkollë janë shumë të larmishme dhe të pasura që studentët të mund të zgjedhin lirshëm si: Juridik, Shkencë, Ekonomi, Financë, Mekanik, Art, Tregti, Teknologji Informacioni, Menaxhim Menaxhim Mjedisor, Politikë, Komunikim, Psikologji…


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 8 8313 4455

Faqja e internetit: adelaide.edu.au

Tham Khảo Thêm:  Tuyển Tập Ảnh Cưới Hót Nhất Nhìn Là Muốn Cưới Ngay

Facebook: facebook.com/uniofadelaide

Universiteti i Adelaide
Universiteti i Adelaide
Universiteti i Adelaide
Universiteti i Adelaide

Universiteti i Teknologjisë i Sidneit (UTS)

E vendosur në qytetin e Sidneit Dynamic, University of Technology Sydney u krijua vetëm në vitin 1988, por shpejt është bërë një nga universitetet kryesore në Australi, në top 200 shkollat ​​​​më të mira në botë.

Universiteti i Sidneit aktualisht ofron më shumë se 130 kurse universitare dhe 180 programe pasuniversitare, me një regjistrim prej 40,000 studentësh. Disiplinat janë të ndryshme, duke përfshirë: inxhinierinë mekanike dhe teknologjinë, teknologjinë e informacionit, arsimin dhe trajnimin, shkencat e aplikuara dhe themelore, shkencat sociale dhe të komunikimit, arkitekturën, ndërtimin dhe planifikimin, biznesin dhe menaxhimin, ligjin, shkencat humane, administrimin e biznesit, mjekësinë dhe shëndetin .


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 2 9514 2000

Faqja e internetit: uts.edu.au

Facebook: facebook.com/UTSEngage

Universiteti i Teknologjisë i Sidneit (UTS)
Universiteti i Teknologjisë i Sidneit (UTS)
Universiteti i Teknologjisë i Sidneit (UTS)
Universiteti i Teknologjisë i Sidneit (UTS)

Universiteti i Newcastle, Australi (UON)

Universiteti i Newcastle në Australi (ndryshe nga Universiteti i Newcastle në Mbretërinë e Bashkuar me të njëjtin emër) u krijua në 1965, me kampusin e tij kryesor në Callaghan jashtë Newcastle, New South Wales. Universiteti ka gjithashtu kampuse në Ourimbah, Port Macquarie, Sydney dhe gjithashtu në Singapor.

Kjo është shkolla në top 200 shkollat ​​e trajnimit më prestigjioze dhe cilësore në botë, me fakultetet kryesore: Biznes dhe Drejtësi, Edukim dhe Art, Mjekësi, Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit dhe Shkencës, Inxhinierisë dhe mjedisit ndërtimor. Më shumë se 35,000 studentë janë regjistruar në programet universitare dhe pasuniversitare këtu, duke përfshirë më shumë se 4,000 studentë ndërkombëtarë.

KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 2 4921 5000

Faqja e internetit: newcastle.edu.au

Facebook: facebook.com/TheUniversityofNewcastleAustralia

Universiteti i Newcastle në Australi
Universiteti i Newcastle në Australi
Universiteti i Newcastle, Australi (UON)
Universiteti i Newcastle, Australi (UON)

Vlerësoni këtë postim

Universiteti Monash (Universiteti Monash)

Universiteti Monash u themelua në vitin 1958, me emrin e inxhinierit dhe udhëheqësit ushtarak John Monash me mbi 60,000 studentë të regjistruar. Universiteti ka 6 vendndodhje të ndryshme në Victoria me kampuse në: Berwick, Caulfield,
Peninsula, Clayton, Gippsland dhe Parkville janë investuar me pajisje moderne të standardeve ndërkombëtare.

Në Monash, ne mësojmë një sërë profesionesh që korrespondojnë me inovacionin e kohës: Teknologji Informacioni, Drejtësi, Art dhe Dizajn, Ekonomi dhe Administrim Biznesi, Letërsi, Arsim, Shkenca Shëndetësore Shëndeti – Infermieri dhe shkencë, Mjekësi, Farmaci, Inxhinieri. Alumni të shquar të Monash përfshijnë muzikantin Nick Cave, novelistin e vlerësuar me çmime Peter Carey dhe dramaturgun David Williamson.


KOMUNIKIMET:

Telefoni: +61 3 9902 6000

Faqja e internetit: monash.edu

Facebook: facebook.com/Monash.University

Universiteti Monash
Universiteti Monash
Universiteti Monash (Universiteti Monash)
Universiteti Monash (Universiteti Monash)

Trên đây là bài viết Top 10 Trường đại học danh tiếng nhất tại Úc của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *