Top 10 trường đào tạo y tá tốt nhất tại Canada

Rate this post

Universiteti i Kolumbisë Britanike

Është një nga universitetet më të hershme publike në Kanada dhe renditet në 40 universitetet më të mira botë. Shkolla ka një kampus prej 402 hektarësh me arkitekturë moderne dhe antike. Kjo shkollë ofron shumë drejtime të ndryshme, veçanërisht mjek i përgjithshëm, mjek, infermier… ka bërë emër për këtë shkollë. Studentët që studiojnë për infermierinë në shkollë do të mësohen dhe hulumtohen me figura të famshme dhe me ndikim në profesionin e mjekësisë në Kanada. Në vitin 2017 shkolla po zbaton programin Bursa e doktoraturës në UBC Killam për aplikantët kanadezë dhe ndërkombëtarë.


Tarifa e shkollimit/vit për Mjekësi në këtë shkollë është si më poshtë:

 • Shkenca Eksperimentale Y: 30,398,86 dollarë
 • Infermieria: 38,398,56 dollarë
 • Mami: 27,998,95 USD

Kërkohet të dhëna:

 • Për universitetet kërkohet diplomimi i shkollës së mesme.
 • Rezultati TOEFL iBT prej 83 ose më i lartë (jo më pak se 20 në secilin seksion) / TOEFL iTP prej 550 ose më i lartë ose IELTS 6.5 ose më i lartë (jo seksion më pak se 6.0).
Universiteti i Kolumbisë Britanike
Universiteti i Kolumbisë Britanike
Universiteti i Kolumbisë Britanike
Universiteti i Kolumbisë Britanike

Universiteti i Torontos

Ky është universiteti më i vjetër dhe më i madh

në provincën e Ontarios dhe konsiderohet a instituti kryesor i kërkimit publik në Kanada. Shkolla ka arritur shumë arritje të jashtëzakonshme si: lider botëror në kërkimet biomjekësore, ka trajnuar 2 Guvernator të Përgjithshëm dhe 4 Kryeministra të Kanadasë, 14 gjyqtarë të Gjykatës së Lartë dhe fitues të çmimit Nobel. Në të cilën, drejtimi në mjekësi dhe ekonomi është forca e kësaj shkolle. Shkolla zotëron një sistem bibliotekë në shkallë të gjerë që është i përshtatshëm për referencë dhe studim të studentëve.


Mësimi/viti:

 • Studentët vendas janë 6,220 dollarë deri në 13,620 dollarë në vit
 • Studentët ndërkombëtarë janë 38,460 dollarë deri në 43,540 dollarë/vit Varet nga fusha e studimit dhe kohëzgjatja e studimit.

Bursa: Bursat e Ontarios për Studentët Ndërkombëtarë Pasuniversitar prej 5,000 $ për Nivelet Master dhe Doktoraturë dhe Bursat e Sponsorizuara të Qeverisë së Kanadasë dhe 40,000 $ Bursa Ontario Trillium për Studentët Ndërkombëtarë të Doktoraturës.

Kërkohet të dhëna:

 • Për universitetet kërkohet diplomimi i shkollës së mesme.
 • Rezultati TOEFL iBT prej 83 ose më i lartë (jo më pak se 20 në secilin seksion) / TOEFL iTP prej 550 ose më i lartë ose IELTS 6.5 ose më i lartë (jo seksion më pak se 6.0).
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos

Kolegji Centeniral

Ishte kolegji i parë publik në provincën e Ontarios. Shkolla vlerësohet shumë për programet e saj të ndryshme dhe inovative të trajnimit, metodat standarde ndërkombëtare të mësimdhënies dhe marrëdhëniet e gjera me ndërmarrjet vendase. Fusha e furnizimit është ndezur 130 disiplina me të gjitha nivelet e certifikimit. Në të cilën, infermierët e fakultetit Komuniteti dhe shëndeti është një fakultet kyç i shkollës. Kjo konsiderohet gjithashtu një zgjedhje më e mirë për studentët ndërkombëtarë për të studiuar infermierinë.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi giữa học kì 1 môn Toán lớp 5 trường tiểu học Tài Văn 2, Sóc Trăng năm 2017 – 2018

Mësimi/viti: varion nga 13,000 dollarë në 17,000 dollarë në varësi të disiplinës.

Ykërkohet të dhëna:

 • Për universitetet kërkohet diplomimi i shkollës së mesme.
 • Rezultati TOEFL iBT prej 83 ose më i lartë (jo më pak se 20 në secilin seksion) / TOEFL iTP prej 550 ose më i lartë ose IELTS 6.5 ose më i lartë (jo seksion më pak se 6.0).
Kolegji Centeniral
Kolegji Centeniral
Kolegji Centeniral
Kolegji Centeniral

Universiteti i Albertës

Universiteti i Albertës është një nga universitetet më të mira në Kanada dhe është nderuar shumë herë në listë 100 universitete cilësore më i larti në botë i votuar nga revista e Arsimit të Lartë. Shkolla është shumë e madhe dhe ka 5 kampuse të ndryshme me 90 ndërtesa të ndërtuara në stile moderne dhe të lashta. Universiteti ofron 400 kurrikula dhe ka më shumë se 37,000 studentë të regjistruar, duke përfshirë 5,800 studentë ndërkombëtarë nga 119 vende të botës. Ka shumë studentë ndërkombëtarë që zgjedhin këtë shkollë për të studiuar Mjekësi.Shkolla ofron më shumë 25 milionë USD bursa për të studiuar jashtë vendit për studentë ndërkombëtarë dhe lloje të tjera bursash çdo semestër.

Mësimi:

 • Programi bachelor është nga $19,340 – $31,111 CAD/vit
 • Programi i masterit është $8,100 CAD/vit në varësi të fushës së studimit.

Kërkesa e parë:

 • Kërkohet diplomimi i shkollës së mesme,
 • Rezultati minimal i TOEFL IBT 86 (pa lëndë nën 21) ose IELTS 6.5 ose më i lartë (pa lëndë nën 6.0).
Universiteti i Albertës
Universiteti i Albertës
Universiteti i Albertës
Universiteti i Albertës

Universiteti i Ontarios Perëndimore

Kjo shkollë u themelua në vitin 1878 në Londër, qyteti i 10-të më i madh në Kanada. Kjo është zgjedhja e më shumë se 33,000 studentëve, duke përfshirë 2,200 studentë ndërkombëtarë nga 160 vende të botës. Studentët e rinj mund të zgjedhin 300 programe të specializuara të ndryshme nën 12 fakultete të shkollës. Shumica e të rinjve të interesuar në mjekësi tërhiqen nga reputacioni i Universitetit të Ontarios Perëndimore si arritja numër një në zhvillimin mjekësor.

Mësimi infermierinë këtu rreth 25,104 dollarë. Përveç kësaj, shkolla ka edhe bursa për studentë, por kjo varet nga drejtimi që zgjidhni.

Kërkohet të dhëna:

 • Për universitetet kërkohet diplomimi i shkollës së mesme.
 • Rezultati TOEFL iBT prej 83 ose më i lartë (jo më pak se 20 në secilin seksion) / TOEFL iTP prej 550 ose më i lartë ose IELTS 6.5 ose më i lartë (jo seksion më pak se 6.0).
Universiteti i Ontarios Perëndimore
Universiteti i Ontarios Perëndimore
Universiteti i Ontarios Perëndimore
Universiteti i Ontarios Perëndimore

Universiteti McMaster

Universiteti McMaster është shumë i vlerësuar në renditjen e universiteteve botërore. Konkretisht, shkolla zë vendin e 113-të në renditjen e përgjithshme sipas vlerësimit të Time Higher Education 2017 dhe Vendi i 149-të sipas vlerësimeve të QS. Është gjithashtu një nga vetëm katër universitetet në Kanada që janë të vendosura vazhdimisht në 100 më të mirat të një renditjeje universitare globale. Sipas lajmeve amerikane dhe raporteve botërore, shkolla renditet e 4-ta në Kanada.

Tham Khảo Thêm:  Phân tích hình tượng người lính Tây Tiến Hay Chọn Lọc


Tarifa mesatare e shkollimit: 31,241,10 dollarë – 35,634 dollarë


Kërkesat e hyrjes:

Bachelor

 • Maturant i shkollës së mesme.
 • IELTS 6.5 ose më i lartë (pa rezultat nën 5.0) / TOEFL 86 ose më i lartë (pa rezultat nën 20).

Diplomë Master:

 • Të diplomuar në Universitet në degën përkatëse ose më lart.
 • Me shume se 2 vite eksperience pune.
 • Keni një letër rekomandimi nga punëdhënësi.
 • TOEFL IBT 80-92 / IELTS 6.5 ose më lart.
Universiteti McMaster
Universiteti McMaster
Universiteti McMaster
Universiteti McMaster

Universiteti McGill

Vlerësimet e McGill Renditja 30 në botë dhe Klasi i parë në Kanada në renditjen e universiteteve botërore të QS 2017. Ky është viti i 14-të radhazi që QS e rendit McGill në 10-shen e parë. 30 universitetet më të mira në botë. Shkolla është gjithashtu e mirë 38 në botë sipas Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 dhe E 64-ta në botë Renditja Botërore e Universiteteve Akademike (ARWU) 2015. Times Higher Education gjithashtu rendit Universitetin McGill. Dita 21 në botë në vitin 2015, sipas renditjes së shkallës së punësimit të të diplomuarve. Historikisht shkolla ka 12 Çmime Nobel në Shkencë, i renditur i pari në Kanada dhe një nga universitetet me më shumë çmime Nobel në shkencë në botë. Në vitin 2012, Travel + Leisure e vlerësoi McGill si një nga 17 universitetet më të bukura në botë.


Tarifa mesatare e shkollimit: 16,815- 45,263 dollarë


Kërkesat e hyrjes:

 • Diploma e shkollës së mesme, në varësi të drejtimit, do të ketë kërkesa specifike për lëndët bazë.
 • Kërkon një notë mesatare A (ose ekuivalente 8.5/10 ose më e lartë) në 2 vitet e fundit
 • Kërkesat e gjuhës angleze: IELTS 6.5 ose më i lartë (pa rezultat nën 6.0) ose ekuivalent.
Universiteti McGill
Universiteti McGill
Universiteti McGill
Universiteti McGill

Universiteti i Montrealit

Montreali është universiteti i tretë më i madh kërkimor në Kanada. I renditur i pari në kërkim dhe mësimdhënie në Quebec. Qëndroni Nr.1 për universitetin më gjithëpërfshirës në botë që flet frëngjisht. E renditur në vendin e 126-të në botëe enjte Shkollat ​​e larta të Kanadasë, 48 në trajnimin e farmacisë në botë sipas renditjes së universiteteve botërore të QS 2017. Renditja 103 Universitetet më të mira në botë sipas renditjes së Time Higher Education


Tarifa mesatare e shkollimit: $7,348 – 8,186 / seancë


Kërkesat e hyrjes: në anglisht, frëngjisht sipas kërkesës

Universiteti i Montrealit
Universiteti i Montrealit
Universiteti i Montrealit
Universiteti i Montrealit

Universiteti i Calgary

Calgary është një universitet i ri 1 rishikim Kanadaja dhe Amerika e Veriut (Times Higher Education 2016). Shkolla vlerësohet 5 yje i yjeve të QS 2017. Në vitin 2016, Times Higher Education gjithashtu e renditi këtë universitet në 200 universitetet më të orientuara globalisht në botë. Grant 217 në renditjen e QS World University Rankings 2017. Renditja 18 Universitetet më të mira të reja në 2016 sipas Times Higher Education. Ai është pjesë e një grupi prej 15 universitetesh më të fokusuara në kërkime të Kanadasë me më shumë se 30 qendra dhe institute kërkimore.

Tham Khảo Thêm:  Đơn xin chuyển lớp THPT


Tarifa mesatare e shkollimit: 18,228 CAD/vit


Kërkesat e hyrjes:

 • TOEFL iBT 80 – 83 / TOEFL (me bazë letre) 550 – 560 / IELTS 7.0
 • Për drejtime speciale si Fakulteti i Infermierisë ose Fakulteti i Edukimit që kërkojnë një rezultat të mirë të aftësisë së të shkruarit (5.0 ose më i lartë)
 • GPA e maturës (për programet universitare) / nota mesatare e diplomimit 7.0 ose më e lartë (për programet master).
Universiteti i Calgary
Universiteti i Calgary
Universiteti i Calgary
Universiteti i Calgary

Universiteti i Manitobës

Universiteti i Manitobës është një nga 3 shkolla Universiteti më i vjetër dhe më i famshëm në Kanada, i renditur Klasa 400 Universiteti më i famshëm në botë për shumë vite radhazi. Grant Klasa 3në Kanada dhe 84 botë në trajnimin e CEO-ve për 500 kompanitë më të mira në botë. Shkolla ka një program Biznesi Top 5, Teknika i përket Top 10 në Kanada.


Tarifa mesatare e shkollimit: 12000-17000C$/vit.


Kërkohet të dhëna:

 • Të diplomuar nga klasa e 11-të dhe e 12-të, me notë mesatare prej 6.0 ose më të lartë.
 • Kolegji: IELTS: 5.5 (5.0), TOEFL 69.525,196. Pranim me kusht IELTS 5.0 (4.5), TOEFL 60,500,172 ose ndiqni mësimet e anglishtes në shkollë
 • Bachelor: IELTS: 6.5 (6.0), TOEFL 86 (20), 550
Universiteti i Manitobës
Universiteti i Manitobës
Universiteti i Manitobës
Universiteti i Manitobës

Vlerësoni këtë postim

Universiteti i Torontos

Ky është universiteti më i vjetër dhe më i madh

në provincën e Ontarios dhe konsiderohet a instituti kryesor i kërkimit publik në Kanada. Shkolla ka arritur shumë arritje të jashtëzakonshme si: lider botëror në kërkimet biomjekësore, ka trajnuar 2 Guvernator të Përgjithshëm dhe 4 Kryeministra të Kanadasë, 14 gjyqtarë të Gjykatës së Lartë dhe fitues të çmimit Nobel. Në të cilën, drejtimi në mjekësi dhe ekonomi është forca e kësaj shkolle. Shkolla zotëron një sistem bibliotekë në shkallë të gjerë që është i përshtatshëm për referencë dhe studim të studentëve.


Mësimi/viti:

 • Studentët vendas janë 6,220 dollarë deri në 13,620 dollarë në vit
 • Studentët ndërkombëtarë janë 38,460 dollarë deri në 43,540 dollarë/vit Varet nga fusha e studimit dhe kohëzgjatja e studimit.

Bursa: Bursat e Ontarios për Studentët Ndërkombëtarë Pasuniversitar prej 5,000 $ për nivelin Master dhe PhD dhe Bursat e Qeverisë së Kanadasë dhe Bursat e Ontario Trillium prej $ 40,000 për Studentët e Doktoratës Ndërkombëtare.

Kërkohet të dhëna:

 • Për universitetet kërkohet diplomimi i shkollës së mesme.
 • Rezultati TOEFL iBT prej 83 ose më i lartë (jo më pak se 20 në secilin seksion) / TOEFL iTP prej 550 ose më i lartë ose IELTS 6.5 ose më i lartë (jo seksion më pak se 6.0).
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos
Universiteti i Torontos

Trên đây là bài viết Top 10 trường đào tạo y tá tốt nhất tại Canada của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *