Top 11 Lý do sinh viên Việt Nam nên sử dụng xe buýt

Rate this post

Kursimet e kostos

Çmimet e benzinës po rriten dita-ditës por të ardhurat e njerëzve nuk po rriten shumë. Prandaj, duhet të kurseni një qindarkë ose një qindarkë. Kur vjen puna për të ngrënë, mund të relaksoheni sepse kjo është një gjë e mirë. Por kur bëhet fjalë për udhëtimet në punë, a është e nevojshme të përdorni makinën tuaj gjatë gjithë kohës? Ndonjëherë duhet të përdorni autobus për të kursyer shpenzimet tuaja të jetesës. Sidomos, kur jeni student, përdorimi i autobusit është një zgjedhje e duhur. Mesatarisht, ka nxënës që duhet të shkojnë nga shtëpia në shkollë nga 10-15 km dhe anasjelltas. Kjo është e barabartë me nevojën për të udhëtuar 20-30 km në ditë.

Nëse makina juaj është një makinë që kursen gaz, kur mbushni gaz (rreth 50,000 – 70,000 VND) mund të shkoni deri në një javë. Kur përdorni autobusin, për sa kohë jeni student, tarifa është vetëm 5000 VND / kthesë. Nuk ka asnjë mjet transporti më të përshtatshëm se autobusi, kështu që autobusi është alternativa më e mirë për ju për të kursyer sa më shumë para në udhëtim.

Autobusi është një mjet transporti që ju ndihmon të kurseni maksimalisht shpenzimet e udhëtimit
Autobusi është një mjet transporti që ju ndihmon të kurseni maksimalisht shpenzimet e udhëtimit
Kursimet e kostos
Kursimet e kostos

Mbrojtjen e mjedisit

Sipas shumë statistikave, më shumë se 70% e shkaqeve të ndotjes së ajrit shkaktohen nga automjetet. Në veçanti, shumica e makinave dhe motoçikletave në Vietnam nuk janë kontrolluar për emetimet, ka automjete që lëshojnë tym të zi dhe tym të bardhë në rrugë pa u penalizuar.

Aktualisht, sistemi i autobusëve në Vietnam po përmirësohet gradualisht për sa i përket cilësisë së shërbimit dhe më e rëndësishmja, duke kursyer burime dhe duke mbrojtur mjedisin. Sipas ekspertëve, shkarkimet nga automjetet në qytetet e mëdha si Ho Chi Minh City dhe Hanoi kanë tejkaluar pragun e lejuar, në disa vende niveli i ndotjes së ajrit është 5-6 herë më i lartë se niveli i lejuar. me standard. Prandaj, të gjitha llojet e autobusëve janë përmirësuar për të përdorur karburant të pastër dhe miqësor ndaj mjedisit. Një autobus mund të shkarkojë mesatarisht 50 motoçikleta. Kështu, sasia e emetimeve të dëmshme do të reduktohet ndjeshëm.

Një autobus mund të mbajë 40-100 njerëz.  Motoçikleta me ngarkesë të rëndë
Një autobus mund të mbajë 40-100 njerëz. Motoçikleta me ngarkesë të rëndë
Mbrojtjen e mjedisit
Mbrojtjen e mjedisit

Shmangni bllokimet e trafikut

Vitet e fundit, numri i automjeteve personale është rritur me ritme marramendëse. Numri i automjeteve private po rritet, sipërfaqja e rrugës nuk zgjerohet në kohë, duke sjellë bllokime gjithnjë e më të rënda trafiku. Për të zgjidhur atë problem, transport publik pasagjerësh me autobus konsiderohet gjithmonë si një nga zgjidhjet më efektive.

Tham Khảo Thêm:  ĐỀ KSCL lớp 9 môn địa lý phòng giao dục đào tạo Phù Ninh

Gjithmonë ka një bllokim trafiku në orën e pikut. Shkaku kryesor i bllokimit të trafikut vjen fillimisht nga njerëzit. Nëse nuk ndizni një semafor të kuq, mos vozitni pa kujdes duke çuar në një aksident, problemi i bllokimit të trafikut do të minimizohet. Por nëse rruga është shumë e mbushur me njerëz, do të ketë edhe bllokim trafiku sepse numri i automjeteve të përqendruara në një rrugë do të shkaktojë mbingarkesë, rruga e vogël nuk mund të strehojë një numër shumë të madh motoçikletash. Për të reduktuar bllokimin e trafikut në orët e pikut, duhet të përdorni autobusë sepse kështu do të reduktohet një numër i madh i motoçikletave. Më shumë pasagjerë në autobus do të shmangin bllokimet.

Shkaku i bllokimit të trafikut në orët e pikut është numri i motoçikletave.
Shkaku i bllokimit të trafikut në orët e pikut është numri i motoçikletave.
Shmangni bllokimet e trafikut
Shmangni bllokimet e trafikut

Kufizoni rrezikun e aksidenteve

Studimi stresues, qëndrimi deri vonë, zgjimi herët, etj do të jenë shkaku i efekteve tuaja shëndetësore. Nëse nuk jeni mirë me shëndet, nuk duhet të vozitni. Kur jeni të sëmurë, shqisat tuaja janë më pak aktive se zakonisht. Prandaj, ngasja e një motoçiklete në rrugë nuk është absolutisht e këshillueshme.

Por ndonjëherë, aksidentet ndodhin plotësisht jo për shkak të jush, por të shkaktuara nga të tjerët, duke prekur ju. Ishte një faktor i padëshiruar. Duhet të përdorni autobusin kur udhëtoni në distanca të gjata, rrugë të mëdha për të shmangur rrezikun e aksidenteve. Motoçikletat përdoren vetëm kur duhet të shkoni në punë dhe autobusët nuk janë të përshtatshëm.

Nuk duhet të përqendroheni në drejtimin e makinës kur jeni të lodhur
Nuk duhet të përqendroheni në drejtimin e makinës kur jeni të lodhur
Kufizoni rrezikun e aksidenteve
Kufizoni rrezikun e aksidenteve

Shmangni ndikimin e motit

Sa herë që bie shi, ju urreni të vishni mushama, ose edhe pse vishni mushama, përsëri lageni për shumë arsye. Kur bie shi, të gjithë duan të ecin shpejt, shpejt dhe kjo do të ndikojë tek njerëzit përreth. Nëse bie shi, marrja e autobusit është e mrekullueshme. Thjesht duhet të ulesh në makinë, të shikosh rrugën romantike në shi pa u shqetësuar se mos u lagësh, as nuk duhet të nxitosh për të mos u lagur.

Jo vetëm që bie shi, duhet të marrësh autobusin, por ka raste që moti është i nxehtë, temperatura është deri në 39-40 gradë, të bën edhe siklet kur del. Në këtë kohë, përdorimi i autobusit do t’ju bëjë më të rehatshëm, marrja e autobusit është njëkohësisht me ajër të kondicionuar dhe të freskët pa u shqetësuar për lëkurën e zezë.

Marrja e autobusit, shiu apo shkëlqimi, nuk do t'ju ndikojë
Marrja e autobusit, shiu apo shkëlqimi, nuk do t’ju ndikojë
Shmangni ndikimin e motit
Shmangni ndikimin e motit

Llogaritja në kohë

Autobus Për shkak se është transport publik, çdo udhëtim ka një kohë të përcaktuar qartë. Ju studioni në mëngjes, koha për të shkuar në shkollë është 7 e mëngjesit, ndonjëherë ju duhet deri në 6:30 të mëngjesit që të hani me qetësi mëngjesin dhe 10 minuta për të shkuar në shkollë. Por kjo të bën subjektiv, normalisht për të shkuar në shkollë duhet të hipësh vetëm 10 minuta me motor, por nëse atë ditë rruga është e dëmtuar në riparim, pra ka bllokim trafiku, do të jesh vonë.

Duke ecur autobus Të shkosh në shkollë do të marrë kohë, por do të krijojë një zakon për të qenë në kohë. Si gjithmonë, ju gjithashtu duhet të zbrisni 15-20 minuta nga autobusi për shkak të faktorëve të tillë si mbërritja me 1 minutë vonesë, autobusi duhet të presë autobusin tjetër, bllokimet e trafikut, dëmtimi i makinës në pritje të autobusit tjetër, .. Kështu që rrallë do të vonoheni nëse merrni autobusin për në shkollë.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kỳ 1 lớp 4 môn Anh – Sở GD Bình Thuận năm 2018
Duhet të dini orën e autobusit për ta marrë në kohë
Duhet të dini orën e autobusit për ta marrë në kohë
Llogaritja në kohë
Llogaritja në kohë

Ju ndihmojë të jeni më të kujdesshëm

Aktualisht, sado e qytetëruar të jetë shoqëria, ka ende njerëz të këqij që përfitojnë nga njerëzit e tjerë për të përvetësuar pronën. Shumica e njerëzve kanë frikë të shkojnë autobus do të hanë xhepa apo edhe vajzat janë të ndjeshme ndaj perversëve që luajnë truke ndërsa janë ulur në makinë. Pra, kur merrni autobusin, duhet të keni kujdes për hajdutët në orët e pikut kur autobusi është i mbushur me njerëz. Kjo do t’ju ndihmojë të jeni më të kujdesshëm në ruajtjen e pronës tuaj personale.

Një këshillë e vogël për ju kur hipni në autobus është të kurseni sa më shumë kohë të jetë e mundur. Çdo autobus zakonisht është 5-7 minuta larg njëri-tjetrit, kështu që nëse shihni një makinë të mbushur me njerëz, nuk duhet të shkoni, por të prisni udhëtimin e radhës sepse numri i pasagjerëve ka qenë i mbushur me njerëz në autobus. Për më tepër, gjatë orëve të pikut, autobusi do të jetë i lartë, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për vonesën për të shmangur udhëtimet e mbushura me njerëz dhe për t’u shfrytëzuar.

Vjedhja e xhepave në autobus vazhdon ende, duhet të keni kujdes
Vjedhja e xhepave në autobus vazhdon ende, duhet të keni kujdes
Ju ndihmojë të jeni më të kujdesshëm
Ju ndihmojë të jeni më të kujdesshëm

Shmangni parkimin/marrja e pasagjerëve gjatë orëve të pikut

Bllokimi i trafikut ndodh jo vetëm në rrugë, por edhe në shkolla. Në orët e pikut si kthimi në shkollë, pas shkollës, numri i njerëzve dhe automjeteve të mbledhura në parking është shumë i mbushur me njerëz, gjë që shkakton mbingarkesë për parkim si dhe marrjen e makinave personale.

Kohë të tilla gjithashtu mund t’ju bëjnë të vonoheni në klasë. Për të minimizuar këtë situatë, duhet të shkoni autobus për të shmangur parkimin dhe marrjen e pasagjerëve në orët e pikut. Ju duhet të ngasni motoçikletat vetëm në momentet kur pak studentë studiojnë për të shmangur shkaktimin e bllokimeve të trafikut që ju bëjnë të pakëndshëm dhe të lodhur.

Nuk do të keni më frikë të vonoheni në shkollë sepse:
Nuk do të keni më frikë të vonoheni në shkollë sepse: “Parking i mbushur me njerëz”
Përdorni autobusin për të shmangur bllokimet e trafikut në mënyrë efektive
Përdorni autobusin për të shmangur bllokimet e trafikut në mënyrë efektive

Reduktoni stresin dhe lodhjen

Një ditë e studimit të shumë lëndëve do t’ju bëjë të ndiheni të lodhur, ka shumë gjëra për të bërë që ju bëjnë të dhemb koka, … Ju thjesht dëshironi të bëni një gjumë të thellë kur të ktheheni në shtëpi, por gjëja më e mërzitshme është ngasja e një makine. një rrugë të gjatë për në shtëpi. Kur mëson shumë, duhet të shkosh autobus kështu që nuk keni nevojë të shkoni me makinë në shtëpi.

Thjesht duhet të hipni në makinë për të bërë një sy gjumë të shkurtër dhe mund të shkoni në shtëpi pa pasur nevojë të fokusoheni në drejtimin e automjetit kur jeni të përgjumur dhe të lodhur. Drejtimi i makinës kur është i lodhur dhe i stresuar është gjithashtu shumë i lehtë për të shkaktuar situata të tilla si shpërqendrimi që çon në përplasje me makinë ose të shqetësohesh nga zhurma e mjeteve të tjera të trafikut, gjë që lehtë e bën stresin të përkeqësohet. se sa.

Të mos përqendroheni në drejtimin e automjetit ju ndihmon të reduktoni stresin
Të mos përqendroheni në drejtimin e automjetit ju ndihmon të reduktoni stresin
Reduktoni stresin dhe lodhjen
Reduktoni stresin dhe lodhjen

Merrni kohë për të bërë gjërat e vogla

Në udhëtim autobus, mund të përfitoni nga gjëra të vogla si rishikimi i mësimeve para provimit, rishikimi i mësimeve për t’u përgatitur për një prezantim të mirë etj. Vetëm kur hipni në autobus mund të përfitoni nga koha për të bërë gjërat e nevojshme. bëj. këtë punë. Po ngas motoçikletë, duhet të fokusohesh në drejtimin e makinës, nuk mund të bësh gjë tjetër.

Tham Khảo Thêm:  Bài tập Unit 4 lớp 4 When’s your birthday? Online

Është më argëtuese të shkosh autobus do të jeni në gjendje të vëzhgoni më nga afër rrugën, të zbuloni shumë gjëra të reja që në rrugën që shkoni çdo ditë duhet të përqendroheni në drejtimin e makinës, në mënyrë që të mos zbuloni asgjë ose të dini asgjë veçse të vozitni në shtëpi. Ose më thjesht, mund të kaloni kohë duke dëgjuar muzikën tuaj të preferuar për t’u çlodhur, por zgjedhja e mediave të tjera është e vështirë për t’u bërë.

Mund të merrni pak kohë për të rishikuar mësimin
Mund të merrni pak kohë për të rishikuar mësimin
Merrni kohë për të dëgjuar muzikë
Merrni kohë për të dëgjuar muzikë

Më shumë kohë për të biseduar me miqtë

Disavantazhi i autobus më të ngadalta se automjetet private sepse duhet të ndjekin një rrugë fikse. Por është gjithashtu një mundësi për ju që ta zgjeroni historinë me miqtë tuaj. Sigurisht, ngasja e një motoçikletë mund ta bëjë akoma këtë, por nuk do të jetë e sigurt për kalorësit, sepse ata do të shpërqendrohen kur duhet të dëgjojnë dhe t’u përgjigjen pyetjeve tuaja. Gjëja më e rëndësishme dhe më e thjeshtë është se ju mund të lëvizni kudo që dëshironi, pa pasur nevojë të shqetësoheni nëse policia rrugore do të kontrollojë patentën tuaj të shoferit ose do t’i bjerë borisë për gabime të papritura. Koha në autobus është një nga mundësitë e shkëlqyera për ju që të bashkëveproni dhe të bisedoni lehtësisht me njerëzit.

Ndonjëherë, histori nga të huajt i takon rastësisht autobus bëjeni ditën tonë më kuptimplote dhe të mrekullueshme. Nga atje, stresi dhe lodhja në punë dhe studime lehtësohen, duke ju ndihmuar të relaksoheni dhe të rifitoni shpejt shpirtin.

Më shumë kohë për të biseduar me miqtë
Më shumë kohë për të biseduar me miqtë
Më shumë kohë për të biseduar me miqtë
Më shumë kohë për të biseduar me miqtë

Vlerësoni këtë postim

Mbrojtjen e mjedisit

Sipas shumë statistikave, më shumë se 70% e shkaqeve të ndotjes së ajrit shkaktohen nga automjetet. Në veçanti, shumica e makinave dhe motoçikletave në Vietnam nuk janë kontrolluar për emetimet, ka automjete që lëshojnë tym të zi dhe tym të bardhë në rrugë pa u penalizuar.

Aktualisht, sistemi i autobusëve në Vietnam po përmirësohet gradualisht për sa i përket cilësisë së shërbimit dhe më e rëndësishmja, duke kursyer burime dhe duke mbrojtur mjedisin. Sipas ekspertëve, sasia e emetimeve nga automjetet në qytetet e mëdha si Ho Chi Minh City dhe Hanoi ka tejkaluar pragun e lejuar, në disa vende niveli i ndotjes së ajrit është 5-6 herë më i lartë se niveli i lejuar. me standard. Prandaj, të gjitha llojet e autobusëve janë përmirësuar për të përdorur karburant të pastër dhe miqësor ndaj mjedisit. Një autobus mund të shkarkojë mesatarisht 50 motoçikleta. Kështu, sasia e emetimeve të dëmshme do të reduktohet ndjeshëm.

Një autobus mund të mbajë 40-100 njerëz.  Motoçikleta me ngarkesë të rëndë
Një autobus mund të mbajë 40-100 njerëz. Motoçikleta me ngarkesë të rëndë
Mbrojtjen e mjedisit
Mbrojtjen e mjedisit

Trên đây là bài viết Top 11 Lý do sinh viên Việt Nam nên sử dụng xe buýt của Cà khịa TV web site tổng hợp link xem trực tiếp bóng đá hàng đầu Việt Nam hiện nay.

Related Posts

Củng cố văn Tự sự

A. MỤC TIÊU: HS củng cố kiến ​​thức về văn tự sự, làm bài tập củng cố kiến ​​thức. 5/5 – (88 phiếu bầu) Bài Tổng hợp…

Đề kiểm tra học kì 1 môn Công nghệ lớp 8 năm học 2015 – 2016 trường THCS Minh Tân, Bình Dương

Mục lục Công Nghệ Lớp 8 Kiểm Tra Học Kỳ 1 Đáp án đề thi học kì I Công nghệ lớp 8 Công Nghệ Lớp 8 Kiểm…

Đề thi chọn HSG cấp tỉnh lớp 12 môn Văn Sở GD&ĐT Sơn La năm 2020 – 2021

Mục lục 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh giỏi Sở GD&ĐT Sơn La 2021 Ngữ văn lớp 12 Đề thi chọn học sinh…

Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên chương, tên các phần trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân Pháp của Nguyễn Ái Quốc)

chủ đề: Viết đoạn văn nêu nhận xét về cách đặt tên các chương, mục trong văn bản Thuế máu (trích Bản án chế độ thực dân…

Lập dàn ý “Phân tích bài thơ hầu trời” chi tiết và ngắn gọn

Mục lục Đề bài: Lập dàn ý chi tiết và ngắn gọn của bài “Phân tích bài thơ Lên Trời” Đề bài: Lập dàn ý chi tiết…

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 năm 2017-2018 môn tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 2017-2018 Tiếng Anh lớp 12 – THPT Bắc Trà My – Mã đề 216 Vừa được Cakhia TVcập nhật. Mời…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *